Videolla: Nokia visioi sisänavigoinnin tulevaisuutta

Älypuhelimissa ja vuosia vakiovarustukseen kuulunut GPS on hyödyllinen tekniikka, joka on mahdollistanut perinteisen navigaattorin korvaamisen matkapuhelimella. Sen ansiosta luureihin on ollut myös mahdollista kehittää täysin uudenlaisia sovelluksia, jotka hyödyntävät paikkatietoja.

GPS-teknologian heikkouksiin kuuluu sen epätarkkuus sisätiloissa. Useimmiten sijainnin selvittäminen sisällä on mahdotonta, jonka vuoksi GPS:ää ei voida hyödyntää esimerkiksi suurissa kauppakeskuksissa. Nokia on pyrkinyt löytämään ongelmaan ratkaisun hyödyntämällä muun muassa matkapuhelinverkkoa ja WiFi-tukiasemia, joilla kyetään selvittämään sijainti myös sisätiloissa. Vuonna 2009 suomalaisvalmistaja demosi ideaansa Kampin ostoskeskuksessa Nokia Kamppi trial -kokeilun yhteydessä.

Nyt Nokia kehittelee tekniikastaan jo seuraavaa versiota, joka tekee navigoinnista sisätiloissa aikaisempaa tarkempaa. Yhtiön julkaisemalla videolla esitellään teknologiaa, joka pohjautuu rakennusten katonrajaan asennettaviin lähettimiin. Ne mahdollistavat tarkan paikantamisen sisällä ilman GPS:ää. Nokian mukaan käyttäjän sijainti voidaan paikantaa jopa 30 senttimetrin tarkkuudella.

Lähde: e’s PhoneBlog