iPhonen uusi moniajonäkymä videolla

Ennen moniajon saapumista Applen iPhonelle huhuiltiin eri sovellusten välillä vaihtelun tapahtuvan hyvin paljon Mac OS X -käyttöjärjestelmän Exposé-näkymää muistuttavan tilan kautta. Kun moniajo lopulta Applen puhelimelle saapui, ei näkymä juurikaan muistuttanut Exposé:a. Alkuperäisessä huhussa saattoi kuitenkin olla perää, sillä Vietnamista verkkoon levinneellä videolla väitetään esiintyvän tuleva valkoinen iPhone 4 64GB ja päivitetty iOS-alusta, joka sisältää Exposé:a mukailevan moniajonäkymän.

Uusi moniajonäkymä koostuu 3×3-ruudukosta, joka esittää avoinna olevat sovellukset omissa ikkunoissaan. Se helpottaa erityisesti sovelluksen sen hetkisen tilan hahmottamista, joka nykyisessä näkymässä ei ole mahdollista.

Jutun lopussa nähdään myös toinen video, joka vihjailee muun muassa Facebook-integraation saapumisesta iOS-alustaan. Kyseisestä ominaisuudesta on niin ikään huhuiltu aikaisemmin.

Lähde: BGR (1, 2)

18 kommenttia

  1. Niinpä, 391 katsojaa, julkaistu yli vuosi sitten – itkuksi pistää

   1. Hehe no jos se perustelee itsellesi jotain… 🙂

    Edessä on kyllä piinaavat ajat kun joutuu kuulemaan kuinka iPhone5 mullisti moniajon. Helvetin Äppeli

 1. Kannattaisi ehkä miettiä tota otsikkoa uusiksi. Tässä kyllä haisee palaneen käry ja isosti!

  En usko, että tuo on mikään tuleva moniajo. Siinä vaiheessa kun näin ton kansion sisältö ulkoasun niin se pisti pahasti silmään eikä näyttänyt yhtään niin applemaisen tyylikkäältä kun on totuttu. En usko, että sitä on muutettu tuollaiseksi, kansion sisältö leiska ei toimi, ei yhtään applemainen. Tässä siis tuo nykyinen kansionäkymä http://images.apple.com/euro/iphone/features/images/folders-hero-20100607.png Mikä on nimenomaan applemaisen tyylikäs 🙂

  Myöskin sanelimen ikoni on vanha, kun sehän uusittiin iOS4:ssä tai 4,1:ssä. Laskimen ikoni on myös vanha. Tuskin kuvakkeita olisi takaisin vanhoihin muutettu?

  Kyseessä voisi olla joku iOS4 beta jossa alunperin on ollut tuollainen moniajo ja kansio näkymä, mutta ne on muutettu.

  1. Hei olet muuten oikeassa. Hyviä pointseja. Kiitos!

   1. Miten niin huonoja? Viitsitkö, Antti, vähän perustella?

  2. Todellakin. Ja eihän tuo loppupeleissä eroa nykyisestä juurikaan siis perusperiaatteeiltaan. Tuossa on kuvakaappaukset, nykyisessä on kuvakkeet. Nykyinen on vaan muuten tyylikkäämmin toteutettu.

  3. Sä et just todistanut mitään noilla _mielipiteillä_.
   Perus itsestään liikoja luuleva kommentoija oot vaan 🙂
   Virallista promo-videota Applelta odotellessa.

   1. Luule mitä luulet, mutta ehkä tämä vakuuttaa sinutkin

    ”Update: Noted jailbreaker/hacker @chronic reports that the build is indeed iOS 4.0 8A216. The public release of iOS 4.0 was build 8A293. ”

    Ei taida virallista promo-videota tulla…

 2. 391 taitaa olla lukittuna, ei se siitä mihinkään kasva.

 3. Eihän tuollasella käyttöliittymällä ole mitään tekemistä moniajonn kanssa. Moniajo ei tarkota sitä, että näytöllä näytetään lista ohjelmista joista käyttäjä voi valita haluamansa. Moniajo on käyttöjärjestelmän ytimen ominaisuus, ei mikään graafinen virtys.

  1. Vähän markkinointiosastoa ja joku jannu valkosta taustaavasten kertomassa sen olevan, niin se on. 😉

 4. Et ilmeisesti oo käyttänyt macceja. Siinä on auki 9 eri ohjelmaa joista sitten valitaan se mitä haluaa käyttää. 🙂

 5. Häh? Tuollasen moniajonäkymän on saanut iphonelle ja pitkän aikaa cydiasta.

 6. Jb ja Multifl0w toiminut jo ajat paremmin:p

Kommentointi on suljettu!