Nokian perääntyminen sai kilpailijat kiinnostumaan MeeGosta

Suomalaisen Nokian päätös vähentää MeeGon roolia älypuhelinmallistossaan on saanut kilpailevat yhtiöt kiinnostumaan sen kehityksestä. Alkujaan MeeGon piti nousta Nokian tärkeimmäksi älypuhelinjärjestelmäksi, mutta helmikuussa valmistaja ilmoitti yllättäen siirtyvän Windows Phone 7:ään.

Nokian uusi suunta on saanut kilpailevat yhtiöt kiinnostumaan aikaisempaa hanakammin MeeGosta ja sen kehityksestä. MeeGon parissa Intelillä työskentelevän Valtteri Hallan mukaan Nokian vetäytyminen on avannut paljon uusia ovia. Aiemmin Nokian suurta roolia säikähtäneet tahot ovat nyt uskaltautuneet mukaan projektiin, kertoo Halla.

Se avaa mahdollisuuksia muille. Keskustelut ovat jo käynnissä. Tulette näkemään julkistuksia tämän vuoden aikana, erittäin pian”, Valtteri Halla kommentoi Nokian vetäytymistä kehittäjäkonferenssissa.

Merkittävimpinä tekijöinä MeeGon kehitysryhmään ovat hiljattain liittyneet LG, China Mobile ja ZTE. Kyseisten yhtiöiden intressissä on erityisesti alustan mobiiliversion kehittäminen, joten kolmikolta saattaa olla odotettavissa MeeGo-pohjaisia puhelimia.

Lähde: Reuters

2 kommenttia

  1. Hyvä juttu, toivottavasti Nokia saa pahasti siipeensä Windows Phonen kanssa ja viisastuneena siirtyy MeeGon pariin.

  2. Eihän Nokia ilmoittanut täysin luopuvansa Meegosta … ei vain ole se tärkein strateginen ohjelmisto.

    Luulisi, että Nokian intressissä olisi päästä eroon Microsoftista ja Googlesta … sen vain täytyy olla liiketoiminnallisesti järkevää (lyhyellä aikavälillä)

Kommentointi on suljettu!