Nokian verkkoselainpohjainen karttapalvelu päivittyi 3D-aikaan: Ovi Maps 3D

Nokian Ovi Maps -karttapalvelua mobiililaitteillaan hyödyntävät käyttäjät ovat jo tovin saaneet nauttia 3D:n tuomista eduista. Yhtiö on mallintanut kaupunkien keskeisimpiä kohteita 3D:tä hyödyntäen. Nyt saman, tai oikeastaan huomattavasti laajemman, käsittelyn kokee verkkoselaimen kautta käytettävä Ovi Maps -karttapalvelu.

Uusi Ovi Maps 3D on rakennettu yhteistyössä C3-yhtiön kanssa. C3 on yksi markkinoiden johtavista 3D-karttateknologian kehittäjistä. Yhtiö hyödyntää modernia kamerateknologiaa ja muodostaa kuvattavista kohteista automaattisesti 3D-mallit erittäin yksityiskohtaisesti. Se luo kuvien perusteella automaattisesti oikeat muodot ja tekstuurit.

Ovi Maps 3D vaatii toimiakseen verkkoselaimeen asennettavan lisäosan. Uudistunut karttapalvelu löytyy osoitteesta http://maps.ovi.com/3d/, jonka kautta myös tarvittava lisäosa on ladattavissa. 3D-maisemat ovat aluksi ihailtavissa muutamissa keskeisissä kaupungeissa kuten New Yorkissa, Miamissa, Tukholmassa ja Helsingissä. Lisää tuettuja kaupunkeja on luvassa tulevaisuudessa.

Lähde: Nokia Conversations