Samsungin lupaus vuodelle 2012: älypuhelin 2 Ghz:n tuplaydinsuorittimella

Kuuminta huutoa älypuhelinmarkkinoilla olevat gigahertsin tuplaydinsuorittimet ovat ensi vuonna jo vanhaa teknologiaa, jos elektroniikkajätti Samsungin lupaus täyttyy. Korealaisvalmistaja kertoo suunnittelevansa kahden gigahertsin tuplaydinsuorittimella varustettua älypuhelinta, jonka julkaisun on tarkoitus tapahtua vuoden 2012 aikana.

Samsungin uusi mobiilipiiri on edelleen kehityksen alla. Todennäköisesti se tulee kulkemaan yhtiön helmikuussa julkaiseman Exynos-brändin alla ja perustumaan ARM-pohjaiseen suorittimeen. Yhtiö kehuu sirun tarjoavan perinteiseen tietokoneeseen verrattavaa tehoa.

Huhujen mukaan Samsung harkitsee sirunsa saatavuuden laajentamista myös kilpailevien valmistajien käyttöön. Tähän asti yhtiö on valmistanut piirejä lähinnä omaan käyttöönsä, mutta arveluiden mukaan Samsung olisi kiinnostunut laajentamaan tuotantoaan. Korealaisvalmistajahan on jo merkittävä tekijä matkapuhelinten AMOLED-näytöissä, joten laajennus mobiilisirujen suuntaan ei kuulosta kovinkaan epätodennäköiseltä.

Lähde: Engadget

11 kommenttia

 1. Vähän tulee jo mieleen, että kehitetäänkö nyt vain kehittämisen takia? Siis onko tuosta mitään hyötyä enää? Kuitenkin koodia tehostamalla saataisiin samat hyödyt, mutta ei innostettaisi ylihörhöjä hankkimaan uutta puhelinta jo puolen vuoden välein.

  1. Jos ainoastaan prosessori kehittyy (tai pelkästään abstrakti ”teho”), niin silloin hommassa ei juuri ole sen enempää järkeä ja kuten sanoit osan siitä saisi varmasti optimoimalla koodia.

   Mutta jos muutkin laitteen osat kehittyvät prosessorin mukana/rinnalla, silloin aletaan jo puhua järkevämmästä asiasta. Kukaan tuskin panee pahakseen, jos 2GHz dual-core prosessorilla varustettu 4.5″ näytöllä varustettu vehjas uuden näyttötekniikan ansioista veisikin sähköä vähemmän kuin vanha laite jossa oli ”vain” 4″ näyttö.

   Tai että uusi puhelin sisältääkin kameran intergoituna näyttöön, jolloin videopuheluissa kuva tulee suoraan naamasta, eikä ”vinosti” niinkuin nyt.

   Tai uuden sukupolven GPS vastaanotin toimisi vaikka sisätiloissa ja ottaisi yhteyden ~1 sekunnin sisään vanhan ~2 minuutin sijaan (eikä edes sisällä toimi).

   Pelkän tehon nostaminen on hieman kyseenalaista, mutta jos kaikki muu kehittyy samalla niin hyödyllisyys nousee kyllä mielestäni ihan tarpeeksi.

   (Minut tosin saa vapaasti laskea kyseisiin hörhöihin, koska jos rahaa olisi en välttämättä odottaisi edes kuutta kuukautta puhelinten vaihdon välissä 😛 Nörtin on saatava uusinta ja hienointa tekniikkaa, nyt ja heti 🙂

 2. Akkutekniikan kehitys laahaa aika pahasti perässä muuta älypuhelinkehitystä ja mielestäni siihen pitäisi panostaa enemmän kuin aina vain nopeampiin ja moniytisimpiin prosessoreihin. Tälläkin hetkellä mennään siinä sietokyvyn rajoilla, jossa akku kohtuu käytöllä kestää päivän.

 3. Vaadin kahdeksanydinprosessorin ja 50 mekapikseliä, muuten en osta!

 4. Tästähän on juurikin hyötyä…ihan varmasti myös muut komponentit tulevat rinnalla kehittymään. En usko, että tuovat vain uutta prosessoria kehiin ja jättää muut vanhaksi…there is no point!! Eiköhän tuohon rinnalle saada kunnon rautaa ja täten esim. pelit ja sovellukset saavat uuden ulottuvuuden. Ja tätähän tämä nykypäivä on…kehitetään laitteita ja tuodaan uutta…kuinkas muuten erotut kilpailijoista?

  Ja tuosta akunkestosta niin kyllä Samsung sen taitaa…itselläni ollut käytössä sekä Galaxy S sekä Galaxy Tab ja molemmissa akku kestää päivän ns. tehokäytöllä. Ei sen sen enempää tarvitse kestää…puhelin ladataan yön aikana. Kertokaa yksikin läppäri missä akku kestaa kokonaisen päivän…ei oleee! Toki en laittaisi pahakseni jos akunkestot olisivat paremmat mutta kyllä tälläkin pärjää hienosti!

  1. ”Kuinkas muuten erotut kilpailijoista?”
   Androidin kanssa touhu on ikävä kyllä mennyt speksisodaksi, ei oikeen erotuta muuten. En tiedä hyödyttääkö tuo nyt ketään. Softapuolella tuntuu tökkivän kun ei edes dualcorella kyetä iföönin kaltaiseen smoothiin käyttökokemukseen. Apple erottuu taas mielestäni hyvällä tavalla, optimoitu softa ja rauta. Kierretty hienosti turha sota paperilla, joka ei hyödytä ketään.

   ”Kertokaa yksikin läppäri missä akku kestaa kokonaisen päivän”
   Miten läppärit liittyvät tähän?

   1. ”Androidin kanssa touhu on ikävä kyllä mennyt speksisodaksi, ei oikeen erotuta muuten.”
    Ja eihän tämä pidä paikkaansa…vaan erottautuminen tulee nyt sitten valmistajan omilla käyttöliittymillä , widgeteillä sekä palveluilla. Toinen onnistuu toinen ei…ja juu toki näitä käyttöliittymiä on Market pullollaan mitä voi ladata.

    ”Apple erottuu taas mielestäni hyvällä tavalla, optimoitu softa ja rauta. Kierretty hienosti turha sota paperilla, joka ei hyödytä ketään.”
    Ja onhan myös tylsä puhelin…missä ovat widgetit ja kustomoitavat työpöydät? Apple teki viisaasti kun jätti ns. ylimääräiset härpäkkeet pois mutta kuten jo sanoin on luuri tylsä. Toki tässäkin on se, että kuka arvostaa mitäkin. Itse käytän työpöytiä jatkuvasti ja harvoin edes aukaisen itse sovellusvalikkoa.

    ”Miten läppärit liittyvät tähän?”
    Vertauksena vain, että multimedialaitteen toiminnoilla ei voida odottaa kuuta taivaalta akun keston suhteen…eli puhelimien akunkesto on hyvä toimintoihin nähden.

   2. Mielestäni tuo valmistajien oma väsäys Androidin päälle on ollut aivan toisarvoinen myyntiperuste. Tärkeämpää on ollut itse valmistajan imago luotettavana valmistajana ja päivitysten tarjoamisen nopeus. Pidän vanilla Androidia mielenkiintoisimpana vaihtoehtona nopeimmista päivityksistä johtuen.

    Itse taas en ymmärrä widgeteistä paasaamista. Mielummin ottaisin normaalit notificationit, kuvakkeet ja paremman akunkeston. Mielipidekysymys siis.

    Jos taas tylsyydestä puhutaan, Androidista on tullut tylsin alusta. Uusien puhelinten muutokset ovat niin naurettavan minimaalisia että hohhoijaa.

 5. Jake, ”Jos taas tylsyydestä puhutaan, Androidista on tullut tylsin alusta. Uusien puhelinten muutokset ovat niin naurettavan minimaalisia että hohhoijaa.”

  Ja iPhonen kohdalla ei näin ole…?

Kommentointi on suljettu!