Pystytasossa toimiva Swype tulossa Symbianille

Nokia on julkaissut päivityksen Yhdysvaltojen markkinoille hiljattain rantautuneelle Nokia Astoundille, joka tuo puhelimeen pystytasossa toimivan Swype-virtuaalinäppäimistön. Aikaisemmin Swype on ollut hyödynnettävissä ainoastaan vaakatasossa, joka on rajoittanut sen käyttöä merkittävästi. Tekniikka kun toimii parhaiten juurikin pystytasossa.

Rapakon takana kaupattava Nokia Astound sisältää eurooppalaisia veljiään uudemman version Symbianista, jonka mukana on muun muassa pystytasossa toimiva QWERTY-näppäimistö. Kyseinen ominaisuus on luvassa myös muun muassa N8-, C7-, C6-01– ja E7-malleihin seuraavien kuukausien aikana, kun Symbian Anna -päivitys saadaan jakeluun. Sen jälkeen voidaan odottaa myös uutta Swypeä, joka otetaan käyttäjien keskuudessa varmastikin ilolla vastaan.

Swype on kerännyt laajaa suosiota erityisesti Androidilla. Useat valmistajat toimittavat tekniikan esiasennettuna puhelimiinsa, joka on nopeuttanut sen leviämistä.

Lähde: The Nokia Blog

5 kommenttia

  1. Itse en osaa käyttää Swypeä. Sormi vaan kiertää kehää ja yrittää epätoivoisesti löytää seuraavaa kirjainta. Kunpa ne pysyisivät aina samassa järjestyksessä.

  2. onhan tuo swype ollut jo jonki aikaa saatavila. Mullakin n97:ssa ollu jo jonkin tovin. Pysty swype oli myös siinä betalabsissa olleessa(olevassa) swypessä.

  3. ”Useat valmistajat toimittavat tekniikan esiasennettuna puhelimiinsa, joka on nopeuttanut sen leviämistä.”
    Miten niin useat? Äkkiseltään ei tule mieleen kuin Samsungin puhelimet, joissa on nimenomaan Swype(ei Trace tms. vastaava) esiasennettuna.

Kommentointi on suljettu!