Kattava videokatsaus RIM BlackBerry PlayBook -tablettiin

Kanadalainen RIM kuuluu yhdessä Applen ja HP:n kanssa niiden valmistajien joukkoon, jotka luottavat matkapuhelimissaan ja tableteissaan omaan mobiilialustaan. RIM esitteli oman tablet-alustansa viime vuoden syyskuussa BlackBerry PlayBook -julkistuksen yhteydessä. Nyt uutuus on saapunut kauppoihin rapakon takana ja ensimmäiset laajat videoarvostelut kertovat, mistä tässä kanadalaisvalmistajan laitteessa on oikein kyse.

Seitsemän tuuman kosketusnäyttöön tukeutuva BlackBerry PlayBook sisältää RIM:n kehittämän mobiilialustan, joka näyttää ja tuntuu modernilta. PhoneArenan videoarvostelun perusteella kanadalaisvalmistaja on ottanut selkeästi mallia HP:n webOS-alustasta, vaikka mistään täydellisestä kopiosta ei kuitenkaan ole kyse. Kiinnostusta herättää myös tuki Android-sovelluksille, jonka ansiosta ohjelmistokauppa kasvanee kohtalaisen nopeasti.

Teknisesti tabletin mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat gigahertsin tuplaydinsuoritin, viiden megapikselin kamera, HD-videotallennus ja 1024 x 600 pikseliin yltävä näyttö.

Lähde: PhoneArena

2 kommenttia

  1. Todella outoa, kun tuossa ei tule mukana sähköpostisovellusta. Sellainen on kai jossain vaiheessa tulossa, mutta tällä hetkellä ei vielä ole. Ja RIMin tyyppi on sanonut, että sähköposti ei ole ”core element”, mikä on vähintäänkin outo kommentti, kun tämänkin laitteen pääkohderyhmänä on kuitenkin yritysasiakkaat, kuten RIMin puhelimillakin. Tuo Android-sovellusten tukikin on vasta tuloillaan joskus myöhemmin.

    1. Tuo on kyllä tosi yllättävää. Taisi tulla kiire tablettia tehdessä? 🙂

      RIM:in faneille tämä tabletti ei siis tarjoa juuri mitään. No on tuo takapaneeli aika hienon näköinen.

Kommentointi on suljettu!