Seuraavan sukupolven iPhone-kuvissa? Luvassa suurempi näyttö?

MobiiliBlogi on suosiolla ohittanut viime viikkoina verkossa pyörineet huhut ja arvailut siitä, milloin viidennen sukupolven iPhone mahdollisesti saapuu markkinoille. Kansainvälisiä sivustoja seuraavat tietävät, että Applen on huhuttu mahdollisesti esittelevän seuraavan puhelimensa kesän sijaan vasta syksyllä.

Julkistushuhut sikseen, sillä nyt on aika keskittyä yllä olevaan kuvaan, joka leviää verkossa kulovalkean tavoin. Sen julkisuuteen on tuonut M.I.C Gadgets -verkkosivusto, joka kutsuu kuvassa esiintyvää laitetta nimellä iPhone 4S. Sivusto ei osaa vahvistaa kuvaa aidoksi tai kertoa laitteesta tarkempia tietoja.

Viidennen sukupolven iPhonesta huhutaan löytyvän aiempia malleja suurempi näyttö. Esimerkiksi arvostettu Wall Street Journal -julkaisu on kuvaillut näytön olevan aivan laitteen reunoissa kiinni ja entisen Engadget-vaikuttaja Joshua Topolskyn mukaan viidennen sukupolven iPhonesta löytyy 3,7 tuuman kosketusnäyttö.

Lähde: 9To5Mac

13 kommenttia

 1. M.I.C Gadgets -verkkosivuston uutinen kertoi viidennen sukupolven iPhonen ”näytön olevan aivan laitteen reunoissa kiinni”. Edes joku valmistaja ymmärtää, ettei näytön reunojen tarvitse olla mahdollisimman leveitä (ja paksuja). Yksinkertainen asia mutta näköjään lähes mahdoton toteuttaa… ainakin erään kotimaisen valmistajan lippulaivatuotteissa.

  Toivottavasti uusi jenkki tj tajuaa, että lippulaivatuotteiden muotoilulla on todella tärkeä rooli älypuhelinmarkkinoilla.

  t. osakkeenomistaja

  1. ”Edes joku valmistaja ymmärtää, ettei näytön reunojen tarvitse olla mahdollisimman leveitä (ja paksuja)”

   Mutta ainakaan tähän asti se valmistaja ei ole ollut Apple, ja jos tuota kuvaa on uskominen niin ei ole tulevaisuudessakaan. iPhone 4 on mitoiltaan (korkeus/leveys) millin sisällä N8:sta, jossa on samankokoinen näyttö. Sen sijaan Motorolalta löytyy ainakin Defy, joka on näitä kumpaakin lähes sentin lyhyempi (leveys identtinen) sisältäen kuitenkin 0,2” suuremman näytön.

  2. Itse et taida ymmärtää miksi puhelinten näytöissä on järkevää olla paksuhkot reunat. Syy siihen on se, että niillä pyritään suojelemaan näyttöä naarmuuntumiselta. Näytön ympärillä on hyvä olla kohollaan olevat reunukset, koska sillon näyttöpaneeli ei joudu olemaan kosketuksissa esim pöydän kanssa. Pitää myös ottaa huomioon se, että pöydän pinnassa voi olla naarmuttavaa likaa, joten reunusten on hyvä olla riittävän paksut jotta naarmuuntumiselta voidaan välttää. Vaikka kuinka köytetään kestäviä lasilaatuja, niin silti on järkevää suojata sitä näyttöä.

   1. Sinä et nyt ymmärtänyt mistä puhuttiin!

    Puhuttiin näytön ympärillä olen reunuksen leveydestä. Se reunushan voi olla koholla vaikka se olisi vain millin levyinen.

    Uskoisin, että syy leveisin reunuksiin on siinä, että silloin ei vahingossa paineta jotain kosketusnäytöllä.

 2. Jotain tuollaista kun tulee niin varmasti lähtee ostoon (mustana). En usko, että Apple lähtee kasvattamaan luurin kokoa enkä myöskään toivo sitä, mutta jos samaan kokoon saa hieman suuremman näytön niin mikäpä siinä.

  Tuli viikonloppuna käytyä tsekkailemassa uusia kännyköitä ja kyllä se on vaan iPhone 4 mustana tyylikkäin luuri edelleen mitä markkinoilla on, itse tykkään tuollaisesta yksinkertaisesta viimisen päälle tehdystä tyylikkyydestä. Toivottavasti kuitenkin lasitaustasta luovutaan ja saisi tulla vaikka iPhone 3gs tyylinen pyöreä takakansi takaisin, mielestäni se on paljon mukavemman tuntuinen kädessä, kun tuollainen terävä mitä iPhone 4 on, tosin en osaa sanoas miltä se tuntuisi pidemmän käytön jälkeen.

  Tuli kokeiltua nämä isonäyttöiset htc desire hd, galaxy s ja mitä näitä oli niin ne oli kyllä vielä isomman kokoisia, kun mitä muistin. Ei kyllä mulle ainakaan sellaista, sen takia onkin vähän mietityttänyt, että toivottavasti Apple ei lähde tähän näyttökisailuun mukaan, eipä se silti olisi järkevääkään, myynti tippuisi varmaan heti jos uusi iPhone 5 olisi jotain galaxy s2 kokoa.

 3. Tuo näyttää melko slimmiltä, onkohan se myös ohuempi kuin sitä edeltävä iPhone? Eipä yllättäisi jos olisi.

  Toivottavasti iPad2:n akkuteknologia löytää myös tiensä tämän laitteen designiin.

 4. Vaatimatonta on Applen näyttökoon kasvatus 3,5 > 3,7″. Minulla on nyt 3,7″ näytöllä oleva puhelin, jonka toivoisin nettisivujen selailun vuoksi olevan selvästi suurempi. Seuraavassa luurissa onkin ainakin 4,3″ näyttö vaikka se akkua kuluttaakin.

 5. Minun on vaikea uskoa Applen kasvattavan näytön kokoa tuuman kymmenyksellä tai parilla varsinkin mikäli resoluutio muuttuu samalla. iPhonen eri malleissa on tällä hetkellä käytössä vain kaksi eri resoluutiota (2G/3G/3GS ja 4), mikä tekee sovellusten optimoinnista erittäin helppoa. Tuskinpa Apple on valmis luopumaan tästä kilpailuedusta noin mitättömän eron takia, sillä sovelluskehittäjät ovat kiitelleet juuri tätä puolta Applen mallistossa.

  Jos Apple kasvattaa näytön resoluutiota, niin todennäköisesti Apple kasvattaa sitä myös kunnolla ja tuo markkinoille useamman mallin. Tämä ei olisi mikään yllätys, sillä viime aikoina aika useat tahot ovat rummuttaneet useamman mallin puolesta. Onhan iPodistakin ollut vaikka kuinka pitkään saatavilla useampia malleja.

 6. Miksi Applen pitäisi kasvattaa resoluutiota kasvattaessaan näytön kokoa? Esim. Nokialla taitaa kaikissa kosketusluureissaan olla sama resoluutio riippumatta näytön koosta.

  1. Koska näytön koon kasvaessa pitää myös resoluution kasvaa, jotta sitä voidaan yhä kutsua ns. retina-näytöksi. Apple on rummuttanut tuota ominaisuutta sen verran, että tuskinpa he ovat valmiita lipeämään siitä samantien.

   1. Näissä 3,7″ huhuissa on ollut yhteydessä juttua, että se olisi edelleen retina, jos reso pysyy samana ja 3,7″ näyttö tulisi.

    ”The reason Apple won’t make a 4 inch screen is because they want to keep the current resolution of the Retina Display. If they make the screen larger than 3.7 inches, the pixel density will drop below 300ppi and it will ruin the point of Retina display.”

 7. Jaha, sitten Applelta ei varmaan ole tulossa suurempikokoista näyttöä iPhoneen, muutenhan sitä ei voisi kutsua enää retina-näytöksi. Ja sekös olisi kamalaa…

Kommentointi on suljettu!