Nokia siirtää Symbianin kehityksen Accenturelle

Matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoi tänään ulkoistavansa Symbianin kehitystyön. Suomalaisjätti on solminut alustavan sopimuksen monikansallisen Accenturen kanssa, joka vastaa tulevaisuudessa Symbianin kehityksestä ja ylläpidosta.

Sopimuksen myötä Nokian Symbian-henkilöstö siirtyy Accenturen palvelukseen. Nokialla työskentelee parhaillaan noin 3000 työntekijää Symbianin parissa useissa eri maissa. Työntekijöiden odotetaan siirtyvän Accenturen palvelukseen vuoden 2011 loppuun mennessä.

Langattomuus on Accenturessa avainasemassa”, sanoi Accenture Communications & High Tech -ryhmästä vastaava johtaja Marty Cole. ”Yhteistyön myötä meidän on mahdollista laajentaa asiakasosaamistamme eri toimialoilla tarjoamalla ja kehittämällä langattomia ratkaisuja ja palveluita. Suunniteltu yhteistyö hyödyttää sekä Accenturea että Nokiaa.

Nokian ja Accenturen välistä yhteistyötä pyritään tulevaisuudessa laajentamaan Windows Phone -alustaan. Tavoitteena on, että Accenture toimittaisi tulevaisuudessa ohjelmisto- ja muita Windows Phone -alustaan liittyviä palveluita sekä Nokialle että muille ekosysteemin jäsenille. Yhtiöiden allekirjoittaman alustavan sopimuksen mukaan Accenturesta tulisi merkittävä kumppani Nokian älypuhelinkehityksessä ja palveluntoimittajana.

Tämä yhteistyö on osoitus sitoutumisesta Symbian-tarjontaamme ja älypuhelinasiakkaidemme palvelemiseen”, Nokian Smart Devices -liiketoimintayksikön johtaja Jo Harlow totesi. ”Kun siirrymme käyttämään Windows Phone -alustaa ensisijaisena älypuhelinalustana, ammattitaitoisen henkilöstön siirto Accenturelle on myös osoitus sitoutumisestamme tarjoamaan Symbian-työntekijöidemme uusia uramahdollisuuksia.

3 kommenttia

  1. No onko sillä niin väliä miten Symbianin käy Accenturen hoivassa? 🙂

Kommentointi on suljettu!