Apple sai vihdoin valkoisen iPhone 4:n myyntiin

”Mutkien kautta myyntiin” lienee paras sanonta kuvaamaan valkoisen iPhone 4:n matkaa markkinoilla. Harva osasi arvata viime vuoden kesäkuussa, että neljännen sukupolven iPhone-puhelimen valkoista versiota jouduttaisiin odottelemaan vuoden 2011 kevääseen.

Nyt valkoinen iPhone 4 on vihdoin saapunut myyntiin. Alkujaan sen piti saapua kauppoihin viime kesänä, mutta Apple lykkäsi lanseerausta vuoden 2010 loppuun. Vuosi vaihtui kuitenkin ilman valkoista iPhone 4:ää, jonka jälkeen amerikkalaisyhtiö ilmoitti uudeksi ajankohdaksi kevään. Tällä kertaa aikataulussa pysyttiin ja puhelin saatiin kauppoihin.

Apple on toistuvasti laittanut myöhästelyn odotettua haastavamman valmistusprosessin piikkiin. Tarkemmin valmistaja ongelmaa ei kuitenkaan ole suostunut kuvailemaan. Verkossa ongelmien on huhuttu liittyvän valovuotoon, jonka valkoinen pinta ja lasi yhdessä aiheuttavat.

7 kommenttia

 1. Apple on antanut selitykseksi sen, että halusivat varmistaa uv-säteilyn kesyävyyden. En nyt valitettavasti muista, mistä tuon luin. Jos oikein muistan, niin jokin Nintendon käsikonsoli muutti uv-valon takia värin valkoisesta keltaiseksi ja Apple halusi varmistaa, että noin ei tapahdu.

 2. Kyllä uskon ennemmin tuohon valovuotoon (näytöstä/merkkivaloista), kuin uv kestävyyteen. UV kestävät maalit ja muovit kun on keksitty jo ajat sitten.

 3. ”It was challenging,” Apple senior vice president Phil Schiller said during a joint interview with CEO Steve Jobs on Wednesday. ”It’s not as simple as making something white. There’s a lot more that goes into both the material science of it – how it holds up over time… but also in how it all works with the sensors.”

 4. Miten muilla valmistajilla on sitten ollut iät ajat valkoisia ja valkoisena pysyviä puhelimia? Ei osteta ihan kaikkia myyntipuheita mitä meille suolletaan. 🙂

  Veikkaan, että Applen kokemattomuus tällaiselle massakysynnälle tarjoamisesta on ollut lähinnä se este, minkä takia valkoisia puhelimia ei olla vielä nähty. Applelta puuttuu kokemus tältä alalta ja kontrolli osien valmistamisesta. Apple vain tilaa osansa ja liittää ne yhteen. Nokia esimerkiksi valmistaa suuren osan puhelimistaan alusta loppuun omilla tehtaillaan ja kokoaa ne omilla tehtaillaan. Prosessi on hioutunut monien vuosien aikana ja toki ylipäätänsä mahdollisuus tehdä kaikki ”omassa talossa” vaatii melkoiset resurssit. Niitä Applella ei ole — vielä.

  En siis parjaa tässä Applea, vaan arvuuttelen realiteetteja. Applen iPhone on jatkanut tuottoisana puhelimena jo monta vuotta, joten lienee vain ajan kysymys milloin Apple saa paremman tuotantokoneiston paikalleen. Tällöin nämä valkoisen iPhonen episodit ovat historiaa.

 5. Epäilenpä vahvasti, että olisiko tässä taas yksi Applen rahatusyrityksistä. Valkoinen Iphone kun on harvinainen, joten siitä voidaan pyytää lisähintaa. Jaa’a, en sitten tiedä….

  1. Mikä ihmeen rahastusyritys? Saman verran tuo kai maksaa? Eihän tästä applelle ole mitään hyötyä ollut, että saavat tämän valkoisen vasta vuoden päästä julkaisusta myyntiin. Nythän porukka venaa jo viitosta joten voi olla aika nihkeää tämän myynti, uskoisin tosin, että naiset innostuu tästä valkoisesta iPhonesta.

   Jälleenmyyntiarvo valkoisella saattaa olla parempi kuin mustalla, kun viitonen tulee niin on varmaan mustia paljon myynnissä, mutta ei valkoisia.

   1. ei tollaasesest voi pyytää lisähintaa…valkoone ihan normi väri.

Kommentointi on suljettu!