Videolla: Nokia kertoo Ovi Maps 3D -palvelusta

Matkapuhelinjätti Nokia esitteli vastikään uuden Ovi Maps 3D:n, joka on verkkoselaimen kautta toimiva karttapalvelu. Se on laajennus yhtiön Ovi Maps -palveluun, joka on tarjonnut verkkoselaimen kautta käytettävän karttapalvelun jo tovin. Uusi versio lisää mukaan 3D-elementtejä, joiden myötä kaupunkeihin tutustuminen omalta kotisohvalta on vaivatonta.

Suomalaisvalmistaja on kehittänyt 3D-karttoja varten varsin mielenkiintoisen tekniikan, josta Luca ja Ludvig kertovat jutun lopussa nähtävällä videolla. Yhtiön tekniikka on hyvin automatisoitu, joka nopeuttaa 3D-karttojen luomista. Nokia kertoo napsivansa yhdestä rakennuksesta kaikkiaan 100 kuvaa useista eri kulmista. Näitä kuvia hyödyntäen luodaan 3D-malli.

Ovi Maps 3D toimii tällä hetkellä muutamissa kaupungeissa kuten New Yorkissa, Miamissa, Tukholmassa ja Helsingissä. Yhtiön visiona on kuitenkin laajentaa palvelua merkittävästi, jotta jokainen kansalainen voisi nähdä oman talonsa 3D:nä.

Lähde: Nokia Ovi Blog

3 kommenttia

  1. ”Yhtiön visiona on kuitenkin laajentaa palvelua merkittävästi, jotta jokainen kansalainen voisi nähdä oman talonsa 3D:nä.”
    Mul on hyvä idea miten näätte talonne heti 3D:nä. Menkää ulos kattomaan nii eiköhän näy kunnolla.

    1. Ystävän uusi talo Australiassa sen sijaan voisi olla mielenkiintoisempi.

  2. Täytyy myöntää, että kokemus oli häikäisevä! Toivottavasti Nokia ei kuoppaa tätä ideaa.

Kommentointi on suljettu!