LG lisensoi ARM-tekniikan – luvassa oma mobiilisiru?

Korealainen LG on panostanut kuluvan vuoden aikana selvästi aikaisempaa enemmän korkeamman hintaluokan älypuhelimiin. Valmistaja on ollut tuomassa ensimmäisten joukossa markkinoille tuplaydinsuorittimella varustettuja puhelimia. Yhtiö kuuluu lisäksi edelläkävijöihin 3D-näyttöjen saralla, josta osoituksena on muun muassa Optimus 3D -puhelin.

LG on tähän asti luottanut uusissa huippumalleissaan NVIDIA:n sekä Texas Instrumentsin mobiilisiruihin. Tulevaisuudessa tilanne saattaa kuitenkin olla toinen, sillä LG on ilmoittanut lisensoineensa ARM-prosessoriteknologian. Sopimus tuo korealaisvalmistajan käyttöön Cortex-A15– ja Cortex-A9 -suorittimet sekä ARM Mali-T604 -grafiikkapiirin.

Korealaisjätti kehuu diilin ARM:n kanssa takaavan yhtiölle myös jatkossa hyvät asetelmat kodin viihdelaitteissa ja älypuhelimissa. Valmistajan lehdistötiedotteen perusteella LG:n mobiilisiru saatetaan nähdä muun muassa puhelimissa ja televisioissa.

Parhaillaan markkinoita hallitsevan Cortex-A9:n seuraajan Cortex-A15:n odotetaan saapuvan markkinoille aikaisintaan vuoden 2012 lopussa. Se yltää jopa 2,5 gigahertsin kellotaajuuteen neljän ytimen voimalla.

Lähde: Engadget