Google Docs rantautui Androidille

Ohjelmistoyhtiö Google laajentaa Android-puhelinten bisnesominaisuuksia tuoreimmalla sovellusjulkistuksellaan. Yhtiö on vastikään tuonut käyttäjien ladattavaksi Android Market -ohjelmistokauppaan ilmaisen Google Docs -sovelluksen, joka tukee Android-puhelimia 2.1-alustaversiosta lähtien.

Uutuussovellus mahdollistaa omalla Google-tunnuksella sijaitsevien dokumenttien tarkastelun ja editoimisen. Se helpottaa tiedostojen päivittämistä, sillä dokumentin tuorein versio on aina saatavilla puhelimella ja tietokoneella. Sovelluksen kautta on myös mahdollista jakaa haluamiaan tiedostoja muille.

Google Docsin mielenkiintoisin ominaisuus hyödyntää mobiililaitteissa tarjolla olevaa kameraa. Käyttäjä voi nimittäin napsaista kuvan kiinnostavasta dokumentista, jonka Google Docs muuntaa automaattisesti editoitavaksi tekstitiedostoksi. Mukana toimitetaan lisäksi kotinäkymään asetettava widget, jonka kautta voidaan muun muassa luoda nopeasti uusi dokumentti.

Lähde: Google Mobile Blog

1 kommentti

  1. Tulisipa vastaava sovellus Symbian-alustallekin. Tiedostojen muokkaaminen puhelimen nettiselaimen kautta on todella nihkeää.

Kommentointi on suljettu!