MobiiliBlogiin oma keskustelupalsta?

Uutisten, huhujen, artikkeleiden ja arvosteluiden kommentointi on jo pitkään ollut hyvällä tasolla. Kiitos siitä kaikille kommentoijille!

MobiiliBlogin virallisilla Twitter– ja Facebook-kanavilla on muutamia kertoja pyydelty MobiiliBlogiin omaa keskustelupalstaa. Suomesta kuitenkin löytyy jo muutamia suosittuja teknologiaan painottuvia foorumeita, joten oman keskustelukanavan perustaminen MobiiliBlogiin ei ole houkuttanut. Koska kyselyitä asian suhteen on tullut, niin nyt sivustomme lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa MobiiliBlogin tulevaisuuteen.

Pitäisikö MobiiliBlogiin siis avata oma keskustelufoorumi? Jos pitäisi, niin millainen? Kommentoi ideasi tämän jutun yhteyteen.

14 kommenttia

 1. En nyt tiedä siitä täysmittaisesta keskustelupalstasta, tai sitten täytyisi ainakin tämä pääsivu sitoa siihen todella tiukkaan ,koska tämähän tämän sivuston pääpointti on. Ehkä jos kommenttiosiota laajentaisi (niin että yhden artikkelin kommentit olisivat keskustelualueen ’thread’ tai jotain), että kommentoijien lainaus ja muutenkin kommenttien luettavuus paranisi. Ja niihin voisi (äh.. mikä helvetti on ’subscribe’ suomeksi?) kuten bbs-softissa yleisesti on mahdollisuus.

  Jos keskustelupalsta oli ”irrallaan” etusivusta/rss-feedistä/twitteristä, niin se jäisi pääasioiden ”varjoon” ja tuskin päätyisi kovaan käyttöön.

  Jos on teknisesti mahdollista, paras olisi kaikkien integrointi. Eli jokaisesta etusivun aiheesta tulisi keskustelupalstan aihe automaattisesti ja twitterin replyt ko. aiheeseen tulisivat automaagisesti myös keskustelupalstalle. Sekä tähän kommentointi olis sama kun vastaisi ko. threadiin palstalla, niin sitten se voisi toimia. Itseasiassa jos sen näin saisi toimimaan, se olisi aivan loistava väline.

 2. Sais nyt ekaks tän mobiiliblogin uutiset näkymään ampparit.com :issa… 🙁

 3. eiköhän matkapuhelinfoorumi ole vähän liian iso vastus 😉

 4. Mielestäni nykyinen käytäntö on riittävä

 5. @Robert7

  Sieltä tulin tähänki juttuun suoraan 🙂

 6. Näkisin, että matkapuhelininfo.com on suomessa sen verran vakiintunut ja vallitseva matkapuhelimiin keskittynyt foorumi, että sen kanssa kilpailemaan rupeaminen olisi turhaa. Mahdollisesti saavutettava hyöty olisi varmaankin hyvin pieni suhteessa vaivaan (mutua, en tiedä webin teknisestä toteutuksesta juuri mitään).

  1. Näin minäkin ajattelen ja siksi äänestin vastaan.

  2. Samaa mieltä tästä. Siksi pointtina olikin, että pelkän mobiiliblogin oman keskustelualueen avaaminen olisikin aika turha veto.

   Ehkä kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu (mutta vaatisi yhteistyötä aiiiikas runsaasti) olisi, että Mobiiliblogi saisi matkapuhelininfo:sta oman ”alueen” ja jokainen mobiiliblogin artikkeli ilmestyisi tuonne alueelle omana postauksenaan. Ko. threadi näkyisi sitten siinä missä nykyinen kommenttiosio on. Iso bonus vielä, jos siitä suoraan voisi kommentoida ko. threadiin siirtymättä kokonaan matkapuhelininfon forumille.

 7. Ei. Ei yksinkertaisesti mitään järkeä perustaa mitään foorumia. Johan se on nähty muidenkin matkapuhelininfo.comin kilpailijoiden kanssa, että ei mitään jakoa. Joku muutama kymmenen käyttäjää maksimissaan, kun matkapuhelinfoorumilla on tuhansia, ellei kymmeniätuhansia..

 8. Aina on hyvä olla vaihtoehtoja. Mobiiliblogin plussana myös Matkapuhelinfoorumia parempi näkyvyys, mm. Ampparit.com-sivuston kautta.

  Uutisia voitaisiin myös ruotia syvällisemmin foorumin kautta.

  Kannatan.

 9. Minulle Mobiiliblogi on ensisijaisesti uutispalvelu. Uutisten kommentointi on ollut minulle ihan riittävä sosiaalisen toiminnan muoto.

  Voihan tuon keskustelupalstan perustaa niille, jotka sitä kaipaa. Toivottavasti uutispalvelu tulee kuitenkin jatkumaan. Kiitos Teemulle tähänastisesta aktiivisuudesta.

 10. Mobiiliblogista uutiset ja Matkapuhelininfoon sitten kun on ongelmia tai pitää kysellä jotain softaa tai selvitellä mitenkä jokin asia toimii. Ja päälle Muron matkapuhelinpuoli. Näin meikällä.

  Ehkä nämä yhdessä voisi toimia mutta sitten enemmin erikseen kuin niin, että Mobiiliblogillakin foorumi.

 11. Itse olen ollut niiden joukossa, jotka toivoisivat kunnon keskustelupalstaa Mobiliiblogille. Tässä on kuitenkin esitetty hyviä perusteluita sille, miksi aivan perinteinen Foorumi ei välttämättä toimi Mobiiliblogille.

  Olen nyt Niten kanssa samoilla linjoilla, että uutisten tulisi olla keskustelupalstaan integroitunut, eli uutisia voisi kommentoida tässä normaalisti, mutta kenties tämä itse kommentinjättöjärjestelmä voisi olla taipuvampi. Itseä kiinnostaisi esim. oman vastauksen editoiminen jälkeenpäin ja muiden postauksien tykkääminen tai käyttäjien kiittäminen. Mielestäni negatiivisen karman antamisen mahdollisuutta tulisi harkita varoen.

  Voisi olla myös paikallaan, että ihmisillä olisi mahdollisuus luoda jonkinlainen tili joko Mobiiliblogiin tai sitten käyttää Gravatarin tai muun palvelun, esim. Twitterin tai Facebookin tiliään, jolle kertyisi tykkäyksiä jne. Tällöin kaikki tietäisivät että millaisesta kaverista on kyse joka (joskus jopa toisen nimimerkillä) tänne kirjoittelee. Trollit voisi ohittaa helpommin.

Kommentointi on suljettu!