Elop: Nokian tabletti ei ole vain yksi muiden joukossa

Tabletit valloittavat markkinoita kiihtyvällä tahdilla. Applen hallitsema markkinasegmentti on houkuttanut mukaan suuria elektroniikka- ja matkapuhelinvalmistajia kuten Samsungin, LG:n, RIM:n, HP:n ja yhtenä viimeisimmistä Sonyn.

Kotimainen Nokia kuuluu vielä siihen harvenevaan matkapuhelinvalmistajien joukkoon, joka ei ole lähtenyt kokeilemaan onneaan tablet-markkinoilla. Loikkausta suurten kosketusnäyttölaitteiden suuntaan saatetaan joutua suomalaisvalmistajan osalta odottamaan vielä tovi, sillä toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan yhtiö ei halua rakentaa tablettia vain sen vuoksi, että kaikilta muilta sellainen jo löytyy.

YLE:lle antamassaan haastattelussa Elop kertoo Nokian parhaillaan punnitsevan eri mahdollisuuksia tablettien suhteen. Elopin mukaan yksi mahdollisuus on kehittää Windows-pohjainen laite, mutta myös muille ohjelmistoratkaisuille ollaan edelleen avoimia.

Todennäköisesti Nokian tuleva tabletti perustuu Elopin kommenttien perusteella Windows 8:aan tai MeeGoon. Microsoft kaavailee laajaa tablet-tukea seuraavaan Windows-järjestelmään, joka saattaisi päätyä Nokian tulevaan tablettiin. Se nähtäneen markkinoilla aikaisintaan vuoden 2012 alkupuolella, joka tarkoittaisi pitkää odotusaikaa Nokian nettilaudalle.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Miten se voisi perustua MeeGoon, jos Nokia parhaillaan on potkimassa MeeGo-koodajia pihalle ja muutenkin nollaamassa panostuksensa ko. alustaan pikku hiljaa?

  Win8-tabletti se on, jos sieltä ylipäätään mitään koskaan tulee ulos.

  1. Meegon kehitystähän jatkaa yhteisö, ja Nokia voi käyttää Meegoa vaikkei sitä kehittäisikään.

   Itse toivoisin sekä että (samoin puhelinpuolella), sen takia koska WP7 (/W(P)8) tarjoaa Applemaista viimeistelyä ja käyttökokemusta, yksikertaisuutta jne.. ja taas Meego Androidmaista muokattavuutta.

 2. No ei ole yksi muiden joukossa, kun ei ole tablettia ollenkaan.

 3. Jos Nokia kerran on Windowsiin (Windows Phone) siirtymässä, niin miksi ei ottaisi kaikkea hyötyä irti. Jo lähdössä Windows 8 voittaisi kaikki muut OS:ät sovellusten määrässä monin kertaisesti.

 4. ”Nokian tabletti ei ole vain yksi muiden joukossa”

  Olisiko Windows 8 jotenkin persoonallinen valinta jolla erotutaan muista? Saattaa olla, että Windows 8 tabletetit jäävät samanlaisiksi oudoiksi harvinaisuuksiksi kuin WP7 puhelimet.

  1. Sekä koti- että työkäyttäjät miettivät ostaako läppäri (pöytä PC?) vai tabletti. Läppäreissä on käytössä lähes pelkästään Windowseja. Valintaa luulisi helpottavan jos kummassakin laitteessa on sama käyttis.

 5. Elop oli sijoittajien kysymyksiin vastatessa tullut torjutuksi ajatuksen siitä, että Noksun tabletti pyörisi MeeGolla. Kaipa me sitten odottelemme jotain tulevaa WindowsPhone versiota.

Kommentointi on suljettu!