RIM:n mobiilialusta päivittyi seiskaversioon: BlackBerry 7 OS

Älypuhelinvalmistaja RIM on esitellyt BlackBerry OS -mobiilijärjestelmästään uuden version. Uusi BlackBerry 7 OS nähdään ensimmäistä kertaa tosi toimissa kesällä myyntiin saapuvissa BlackBerry Bold 9900– ja BlackBerry Bold 9930 -puhelimissa. Yhtiö ei tule päivittämään nykyisiä mallejaan uuteen alustaversioon, koska BlackBerry 7 OS vaatii alleen tuoreempaa tekniikkaa.

BlackBerry 7 OS:n keskeisimpiin parannuksiin kuuluu uudistunut verkkoselain. Se sisältää HTML5-tuen ja uuden Java-moottorin. Se parantaa selaimen suorituskykyä ja tekee muun muassa sivujen rullaamisesta ja zoomaamisesta jouhevampaa.

Kuutosversiossa esiteltyä Universal Search -hakua kanadalaisvalmistaja on laajentanut äänituella. Sen myötä hakuja voidaan suorittaa puhumalla.

Bisneskäyttäjiä hellitään BlackBerry Balance -palvelulla. Se mahdollistaa henkilökohtaisten ja yrityksen tietojen erottelun. Ominaisuus mahdollistaa muun muassa puhelimen tyhjentämisen niin, että ainoastaan yritystiedot poistetaan. Palvelu estää halutessaan myös yritystietojen kopioimisen henkilökohtaisiin tietoihin.

Lähde: Engadget