Sony Ericsson Xperia mini pro yhdistää kompaktin koon QWERTY-näppäimistöön

Sony Ericsson Xperia mini -julkistuksen yhteydessä japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja lanseerasi seuraajan myös kompaktille QWERTY-puhelimelleen eli Xperia 10 mini prolle. Uutuuttaan valmistaja kutsuu nimellä Xperia mini pro. Sen odotetaan saapuvan markkinoille heinä-syyskuun aikana.

Puhelimen yksi keskeisimmistä ominaisuuksista on nelirivinen QWERTY-näppäimistö. Se yhdistettynä uuteen Touch & Send -toimintoon tekee viestittelystä äärimmäisen nopeaa. Kun näppäimistö tuodaan esille, avaa puhelin automaattisesti tilan, josta voidaan lähettää muun muassa SMS- ja Facebook-viestejä.

Uutukaisen sisällä jyrrää Qualcommin gigahertsin suoritin. Laite pohjautuu Android 2.3 -alustaan, jonka päällä on valmistajan omia muokkauksia. Mukana on muun muassa kätevä Facebook inside Xperia -ominaisuus, joka integroi palvelun muun muassa yhteystietoihin, kalenteriin, kuviin ja musiikkisoittimeen.

Ominaisuuksiltaan luuri vastaa pitkälti Xperia miniä. Sen näyttö perustuu Reality Display with Mobile BRAVIA Engine -tekniikkaan ja on kooltaan kolme tuumaa (480 x 320 pikseliä). Muita ominaisuuksia ovat viiden megapikselin kamera, LED-salama, A-GPS, HSPA, WiFi, DLNA, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka.

Kooltaan Sony Ericsson Xperia mini pro on 92 x 53 x 18 millimetriä ja se painaa 136 grammaa.

5 kommenttia

 1. Mikä hinku sitä Facebookia on survoa joka paikkaan. Ei kyllä paljon kiinnosta täyttää osoitekirjaa FB-naamoilla, saati sitten integroida sitä jotenkin (miten?) musiikkisoittimeen. Itsellä on Pressä ainoastaan tapahtumasynkkaus päällä.

  Touch & Send kuulostaa kyllä aika lailla samalta kuin WebOS:n Just Type. Just Type vaan on paljon parempi 😀 Se tukee hakuja sovelluksista, selaushistoriasta, kirjanmerkeistä, sähköposteista, yhteystiedoista, googlesta, wikipediasta, twitteristä ym. ym. ja muidenkin nettisivujen hakukoneita voi lisätä itse. Lisäksi voi aloittaa uuden viestin tai sähköpostin, päivittää facebook-tilan, lisätä muistiinpanon tai kalenterimerkinnän ja vielä vähän muuta 😀

 2. Onpa sievä puhelin.
  Oikeasti siis, tämä on kyllä raikas poikkeus älypuhelimien muotoiluun, kuten kyllä useimmat SE:n muutkin mallit 😀

  Ihan hyvä vaan että on vaihtoehto monoliittiselta iPhone-suunnittelulta.
  Kyllä se SE jossain vaiheessa nousuun lähtee, ainakin suunnittelu puhuu puolestaan.

 3. S-E ei ole pitkään aikaan suoltanut puhelinta joka ei kuulostaisi hyvältä, vaan ongelma on ollut lähinnä käytännön toteutuksessa. Arvosteluja odotellessa… 🙂

Kommentointi on suljettu!