Symbianin uudistunut työpöytä kuvissa Nokian virallisella YouTube-kanavalla?

Symbianin niin sanottua PR 2.0 -päivitystä eli Symbian Anna -versiota odotetaan edelleen saapuvaksi, mutta huhut seuraavan merkittävän päivityksen ympärillä käyvät jo kuumina. Uusimpien tietojen mukaan PR 3.0 -versio saatettaisiin tuntea nimellä Symbian Belle. Paketin odotetaan saapuvan käyttäjien ladattavaksi loppuvuodesta.

Tulevan version uudistuksista tiedetään vielä kohtalaisen vähän, mutta lähes varmana pidetään monipuolisempaa työpöytää. Tässä tapauksessa monipuolisempi viittaa nykyistä vapaampaan widget-sijoitteluun, jossa minisovelluksien koko ei ole sidottuna yhteen formaattiin. Nokia on esitellyt tulevaa näkymää muutamissa tilaisuuksissaan konseptikuvien muodossa.

Nyt vihjeitä uudesta työpöydästä on jälleen tarjolla. Tällä kertaa lähteenä toimii Nokian Saksan osaston YouTube-kanava, josta yllä oleva kuva on napattu. Siinä nähdään selkeästi eri kokoisista minisovelluksista koostuva työpöytä, jollaista käyttäjät ovat alustalle toivoneet.

Lähde: My Nokia Blog

13 kommenttia

 1. Taitaa olla Photari käytössä Nokialla, enemmän kuin itse koodi. No toivossa on hyvä elää.

 2. Hmmm siis laatikoita laatikoiden sisällä… aika Symppariltahan tuo vieläkin näyttää. Eikö tuon saisi aikaiseksi teemaa vaihtamalla?

 3. Sain vastustamattoman halun pitää N8 vielä vuosi.

 4. Tulis nyt vaan ulos.. Tämä odottaminen on kuin suomen lätkäpeli, paljon yritystä ja hehkutusta mutta ei mitään konkreettista. C’mon Nokia!

  1. Luulin jo viimeyönä, että spoilasit mulle pelin tuloksen, kun en katsonut suorana, mutta Suomihan voitti 🙂

   Hyvinhän toi Suomi on tähän asti pelannut, vaikkakin maalienteko vähän tökkii.

 5. Symbian Pelle -Kerrankin hyvin kuvaava nimi 🙂
  Nokia on auttamattomasti pudonnnut kehityksen kelkasta. Kaikki Nokian tekemät puhelinjulkistukset ovat vitsejä. Nauraa vaikko itkeä..

  1. Kun tuollasia roskakommentteja lukee, niin ymmärtää oikein hyvin miksi jotkut on kääntänyt selkänsä tälle sivustolle, ja miksi täällä tuntuu olevan vain muutama tyyppi, jotka täällä uutisia kommentoi. Kun viimeaikojen aktiiviset nimimerkit lasketaan yhteen ei taida tulla edes tusinaa täyteen, eikä ole mikään ihme kun keskustelun taso on tuollainen.

 6. >Galaxy S2. Kerro toki missä olet päässyt kokeilemaan kyseistä Symbiania, itseänikin kiinnostaisi kokeilla sitä, jotta pääsisi muodostamaan siitä faktoihin perustuvan mielipiteen.

 7. Tulevaa vainajaa pidetään Nokian toimesta parrasvaloissa niin kauan kunnes vieläkin kuolleempi alusta (Windows Phone) saadaan julkaistua. Faneja löytyy vain Suomesta.

  1. Itseasiassa WP7:aa ei kannata vähätellä. Sen käyttäjäkokemus on lähes ensiluokkainen, joten uskon että jahka tavalliset dallarit pääsevät sitä kokeilemaan, niin sen suosio kasvaa.

   Itsellä on ollut nyt N8 ja HTC 7 Trophy käytössä, ja tuntuu käsittämättömältä ajatella että samalta firmalta tulee Symbianin tilalle WP7. Huojennus oli valtaisia. WP7 on käyttökokemukseltaan aivan ylivoimainen.

   Toki meitä nörttejä vähän sapettaa muistikorttien puute, MeeGon heikentyminen WP7-diilin kautta puhumattakaan tuhansista potkuista, mutta suurelle Nokiaan tottuneelle massalle WP7 tuonee jotain todella ainutlaatuista, kivannäköistä ja helppokäyttöistä.

 8. Toivottavasti kello ei ole ainakaan tuollainen. Todella vaikea hahmottaa paljonko kello on jos numeroita ei näy. Luultavasti sen pystyy jatkossakin vaihtamaan digitaaliseksi, mutta silti…
  Alapalkki näyttäisi kadonneen, puhelintoiminto aukeaa varmaan siis jostain widgetistä..?

Kommentointi on suljettu!