Guinness Records vahvistaa: Optimus 2X maailman ensimmäinen tuplaydinpuhelin

Tuplaydinsuorittimella varustettuja älypuhelimia tippuu markkinoille kiihtyvään tahtiin useilta eri valmistajilta. Mutta kuka ehtikään markkinoille ensimmäisenä? Vastaus on korealainen LG, jonka Optimus 2X on nimetty Guinness World Recordsin toimesta maailman ensimmäiseksi tuplaydinsuorittimella varustetuksi luuriksi.

LG:n Optimus 2X saapui markkinoille 25. tammikuuta vuonna 2011, jolloin se lanseerattiin Koreassa. Sittemmin laitteen saatavuus on levinnyt huomattavasti ja puhelin on myynnissä myös Suomessa. Pohjolassa Optimus 2X:n hinta on asettunut edullisimmillaan vajaaseen 500 euroon.

Ensimmäisen kerran korealaisvalmistaja kertoi uutuudestaan julkisesti viime vuoden joulukuussa. Tuplaydinprosessorin lisäksi laitteesta löytyy muun muassa Android 2.2 -alusta, kahdeksan megapikselin kamera ja HDMI-ulostulo. Puhelimen kosketusnäyttö on kooltaan neljä tuumaa ja yltää 800 x 480 pikselin tarkkuuteen.

Lähde: PhoneArena

4 kommenttia

 1. LG on ansainnut sulkansa hattuun. En hämmästyisi vaikka heiltä tulisi markkinoille myös ensimmäisenä MeeGo puhelin. Korealaiset naisetkin päihittävät suomalaiset vastineensa ainakin kauneudessa.

  1. ei todellakaa päihitä kauneudessa suomalaisia…

  2. Kauneus on katsojan silmissä, mutta nyt olet väärässä kyllä 😉
   Ja en usko että LG Meego-puhelinta julkaisee ainakaan tämän vuoden puolella, eivätkös he todenneet että keskittyvät Meegon IVI-puoleen enemmäksi??

 2. Mitä vittua?

  N95 oli kai muutaman vuoden ennemmin kaupoissa?

Kommentointi on suljettu!