Android Ice Cream Sandwich soveltuu puhelimiin ja tabletteihin – saapuu loppuvuodesta

Google on tänään julkaissut ensimmäisiä tiedonjyväsi Android-mobiilialustan tulevasta merkittävästä julkaisusta, joka tunnetaan nimellä Ice Cream Sandwich. Uusi julkaisu saapuu kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Hakukonejätti kuvailee tulevaa versiota käyttöjärjestelmäksi, joka pyörii kaikenlaisilla laitteilla. Se soveltuu muun muassa puhelimiin ja tabletteihin. Käytännössä Ice Cream Sandwich sulauttaa siis yhteen nykyiset matkapuhelin- ja tablet-versiot.

Kovinkaan tarkasti uuden alustaversion ominaisuuksista ei vielä kerrottu. Se tulee sisältämään ainakin Honeycombista tutun hologrammikäyttöliittymän ja mahdollistamaan nykyistä monipuolisemmat widget-minisovellukset. Google hehkuttaa julkaisun olevan täysin avoin.

Google kertoo lisäksi investoivansa vahvasti kehitystyökaluihin. Yhtiö esitteli Google I/O -tapahtumassa muun muassa OpenGL-pohjaista demosovellusta ja käyttäjän kasvoja manipuloivaa ohjelmaa, joka muistuttaa paljon Apple iPad 2:n Photo Boothia.

4 kommenttia

 1. Naurettava nimi, miksei se vain voi olla ”Sandwich”?

  1. Koska voileipä ei ole jälkiruoka, eikä S tule aakkosissa heti H:n jälkeen.

   1. Ja se on helppo lyhentää ICS nimelle yhtiön sähköposteissa.

 2. vanha juttu kommentoitavaksi, vaikka yhtään luuria ei taida vielä ollakaan. Näin vasta nyt video-esityksen ja innostuin. Tullee valmiimmaksi vielä syksyn mittaan…
  http://www.youtube.com/watch?v=qXihfs7DKPE
  Vielä kun kälikin uudistuisi muokattavammaksi, niin sais N9:kin kilpailijan

Kommentointi on suljettu!