IDC: kolme suurinta matkapuhelinvalmistajaa menettivät osuuksiaan Q1:n aikana

Suurimpien matkapuhelinvalmistajien markkinaosuudet tasaantuivat vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana, osoittavat tutkimusyhtiö IDC:n tuoreet luvut. Suurimpia häviäjiä tammi-maaliskuussa olivat Nokia ja LG, jotka menettivät osuuksia vuositasolla mitattuna 5,5 ja 2,1 prosenttia. Myös kovassa vedossa ollut Samsung joutui taipumaan, sillä yhtiön osuus tippui vuodentakaisesta 1,9 prosenttia.

Kolmen suurimman valmistajan osuuksia nakersivat erityisesti Apple ja ZTE. Applen markkinaosuus nousi tammi-maaliskuussa jo viiteen prosenttiin, jolla yhtiö alkaa hätyytellä LG:tä, joka on maailman kolmanneksi suurin matkaviestinvalmistaja. Hyvin pyyhkii myös kiinalaisella ZTE:llä, joka nosti osuutensa 4,1 prosenttiin.

IDC:n raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

5 kommenttia

 1. Pilkun viilausta: Nokia yms menettivät x prosenttiYKSIKKÖÄ…

  1. Ttässä nyt nähdään, että ihan turhaan toitotetaan julkisuudessa sitä miten nimenomaan Nokia on menettänyt markkinaosuuttaan, kun kaikki muutkin suurimmat on sitä menettänyt. Huomioarcosta on myös se, että Nokia on edelleen ylivoimaisesti suurin. Lisäksi huomionarvosta on se, että monet vaahtoaa HTC:n noususta, mutta HTC ei mahdu edes 5 suurimman joukkoon. Listalla sijalla 5. olevan ZTE:n markkinaosuus on 4.1%, eli ei ole kyllä HTC:llä hurraamista kun edes siihen ei pääsrty.

   Samsungin markkinaosuuden putoaminen on myös merkki siitä, että Android-markkinat jakautuu yhä useamman valmistajan kesken, joten yhdyn siihen kun moni on epäillyt ettei edes Samsung onnistu ohittamaan Nokiaa markkinaosuudessa. Samsung joutuu kilpailemaan muita android-valmistajia vastaan ja kuten näkyy mut ovat jo vieneet Samsungilta markkinoita.

  2. Ei ole pilkunviilausta – ihan olennainen ero tuossa. Jos Samsungin markkinaosuus olisi oikeasti tippunut vain 1,9%, sen markkinaosuus olisi 20,7 % * (100% – 1,9%) = 20,3 %

 2. Nokia on menettänyt älypuhelimissa valttinsa ja Samsung on ollut jo jonkin aikaa entistäkin parempi uusien mallien markkinoille tuomisessa (varsinkin älypuhelimissa)!.
  Kyllä se on niin,että Samsung vie markkinoita Nokialta älypuhelimilla/älypuhelimissa ja Nokia on taas paremmassa vireessä ”halvemman segmenttiluokan” malleissa!. 😉
  Ainakin Samsung Galaxy S malli on menestynyt myynnillään MAINIOSTI ja pian markkinoille tuleva Samsung Galaxy S2 tulee myymään vieläkin paremmin!!!.

 3. …Ja myös loppuvuodesta Samsung Galaxy Super -malli!.

Kommentointi on suljettu!