Microsoft ostaa Skypen 8,5 miljardilla dollarilla

Internet-puheluista tunnettu Skype siirtyy Microsoftin omistukseen. Ohjelmistojätti ilmoittaa ostavansa Skypen itselleen 8,5 miljardilla dollarilla. Kauppa on hyväksytty molempien osapuolien toimesta.

Microsoft kertoo tiedotteessaan, että Skype tullaan liittämään laajasti yhtiön eri laitteisiin ja ohjelmistoihin. Yhtiö mainitsee tiedotteessaan muun muassa Windows Phonen. Tulevaisuudessa Skype lienee hyvinkin kiinteä osa Microsoftin mobiilialustaa, joka saattaa helpottaa kilpailussa muita vastaan. Ohjelmistojätti aikoo lisäksi liittää Skype-käyttäjät muun muassa Lync-, Outlook-, Xbox Live -palveluihin.

Skype on vuonna 2003 perustettu yhtiö, joka siirtyi vuonna 2005 verkkoyhtiö eBayn omistukseen. Vuonna 2009 sen osti itselleen Silver Lake. Nykyiseltään Skypellä on jo 170 miljoonaa käyttäjää, jotka soittivat ääni- ja videopuheluita viime vuonna 207 miljardin minuutin edestä.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

  1. Tämän myötä Skypestä tuli käyttökelvoton ja olen sen poistanut jo Android-puhelimesta ja tietokoneelta. Credittejä meni vähän yli 9 euroa, mutta ei tehnyt mieli käyttää loppuun. Pitää alkaa etsimään muuta Microsoft-vapaata vaihtoehtoa.

    1. Mistä edes tiedät, että MS aikoo poistaa Skypen jakelun muilta alustoilta, varsinkin kun ne on jo tehty? On se nyt vaan niin kauhea asia…

  2. Katso löytyykö jostain Googlen tai Applen vastaava tuotetta. 😉

  3. Vaikka itsekin kotona pääasiassa käytän linuxia, en voi ymmärtää noita noin voimakkaasti Microsoft vastaisia kommentteja. Itselläni N8 vaihtuu aikanaan WP8 luuriin by Nokia. Skypeä käytän siinä mielelläni, eikä tuo tuki muillekaan alustoille ole loppumassa kuten on jo tiedotettu.

  4. Joo-o, mitähän tämä tarkoittaa Skypen kehitykselle muille kuin Windows alustalle. Kun se Skype jo muutenkin laahaa pahasti OS X:ssä Windowsia ja Skypen itse ryssimä v5 Applelle on yleisesti äänestetty käyttökelvottomaksi. EI voi kuin mennä huonompaan suuntaan. Jos vaikka esim. MSN OS X:lle antaa mitään viitettä tulevasta, jonka kehitys oli kirjaimellisesti jäissä 3 vuotta mielestäni ja uusi 8.0 julkaistiin vihdoin viimevuonna ja 8.0.1 päivityksen teko Mikkisoftalta kesti yli 6 kk (video kun ei tuppaa toimimaan, tiedostojen siirto epäonnistuu ja Windows käyttäjille ei annetta mitään palautetta että toisessa päässä on OS X joka tarkoittaa esim. että live-sharing ei toimi).

  5. Skype on Microsoftin suurin yksittäinen hankinta, 8,5 Mrd dollarilla ja Ballmerin bonukset jäi viime vuonna saamatta matkaviestinten osalta. MS:lla on hirveä halu menestyä puhelimissa (ja tableteissa) joten uskon (lue: toivon), että kehitys jatkuu. Se on sitten eri asia loppuuko tuki muissa kuin MS omissa tuotteissa, olisihan se jotenkin tyypillistä tuolle firmalle.

  6. Aikamoinen JYTKY etten suoraan sanoisi! Täytyy vain toivoa, että sen verran saa MikkiSoftakin tästä imettyä irti että Nokiakin hyötyy jotenkin. Muuten allekirjoittaneen osakesalkusta katkeaa kohta pohja…

Kommentointi on suljettu!