Google: Android-puhelimille 18 kuukauden päivitystakuu

Androidin kehityksestä vastaava Google kertoo tarttuneensa yhteen alustan merkittävimmistä ongelmista, joka on päivityksien saatavuus eri puhelinmallien välillä. Tällä hetkellä käyttäjillä ei uuden alustaversion julkaisun hetkellä ole juurikaan varmuutta siitä, tullaanko kyseinen puhelinmalli päivittämään tuoreimpaan versioon.

Tulevaisuudessa tilanteen luvataan kuitenkin parantuvan. Ohjelmistojätti ilmoitti Google I/O 2011 -tapahtumassa, että valmistajien ja operaattoreiden kanssa sitoudutaan jatkossa tuomaan puhelimille päivityksiä vähintään 18 kuukauden ajan. Toimenpide on selvä yritys pysäyttää Androidin sirpaloituminen.

Projektissa mukana ovat Googlen lisäksi LG, Sony Ericsson, Motorola, AT&T, Vodafone, Sprint, Samsung, HTC ja Verizon Wireless.

Päivitystakuun lisäksi tarkoituksena on pyrkiä tuomaan uudet versiot käyttäjille nykyistä nopeammin. On vielä epäselvää miten tämä tulee toteutumaan valmistajien muokkaamien luurien kanssa. Ilmeisesti päämäärään pyritään valmistajien ja Googlen läheisemmällä yhteistyöllä, jonka myötä erilaisten käyttöympäristöjen kääntäminen uudelle Android-versiolle kävisi nykyistä sujuvammin.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Itse siirryin juuri noiden päivitysepävarmuuksien takia iOS:n tässä taannoin. Vielä kun Google saisi jotenkin valmistajat ruotuun noiden omien kikkareiden kanssa. Erityisesti siis siltä kannalta, että nuo hidastaa monesti päivitysten tuontia reilusti. Ja myös päivitysmetodit vaihtelee, varsinkin Samsungin Kiesin saisi heivata!

  1. ”varsinkin Samsungin Kiesin saisi heivata”

   Korjaus: sitä ei olisi saanut ensialkuunkaan edes koskaan tehdä. Varmasti on Kiesin beta-versiossa 666 riviä koodia ja tekijänä ”A. Kristus”, sen verran on tuubaa tuo Kies. 😀

  2. Iphonessa taitaa olla paras päivitystakuu, omassa tulee kohta 2v täyteen, saas nähdä vieläkö iOS5 saapuu 3GS mallille, ei sinänsä haittaa vaikka ei tulis kun vitonen on ostolistalla.

 2. Kun lukee tällaisia uutisia, ja samaa aikaa julkaistaan Galaxy S2, niin googlen tarjous alkaa kuulostamaan vastustamattomalta. Hei hei Nokia, toivottavasti nähdään taas pian.

 3. Googlelta odottaisi tiukempaa kontrollia laitevalmistajiin. Puhelimilla pitäisi olla myös tietyt rautavaatimukset, jotta niitä olisi varmasti mahdollista päivittää tulevaisuudessa. Androidn muokkaaminen pitäisi kieltää, jotta Google voisi jakaa päivitykset suoraan puhelimiin ilman laitevalmistajan väliintuloa. Jos valmistaja haluaa muuttaa Androidin ulkoasua, tämä pitäisi toteuttaa skinillä.

  Tuo 18 kuukautta on turhan lyhyt aika. Moni kun ei tahdo ostaa uutta puhelinta aina 1,5 vuoden välein ja vanhentuneen Androidin käyttö ei ole tietoturvan kannalta järkevää. Toki puhelimiin on satavilla harrastajien toimesta tehtyjä kustomoituja versioita, mutta ei tavallisen peruskäyttäjän voi olettaa sellaisia osaavan asentaa.

  1. Kyllähän sitä puhelinta voi käyttää 18kk jälkeen. Tällä hetkellä ylipäänsä mistään päivityksistä ei ole mitään takuuta, joten tämä on loistava homma.

 4. hah eli takuu on lyhyempi kuin kuluttajalain vaatima 24kk takuu. Naurettavaa tepostelua. Mitä virkaa jollakin 18kk päivitystakuulla on? Onko tuo voimassa ostopäivästä jo 2 vuotta aiemmin myyntiin tulleelle laitteelle, vai vain myyntiin tulopäivästä? Laittaisivat kerta heitolla 4-5 vuotta tai minimissään saman verran kehitysversio takuuta, mikä onkin se normi kierto esim. laatu läppäreidenkin kanssa. Kun näissä mobiili laitteissa alkaa olla laskenta tehoa riittävästi ja ollaan pc raudan kanssa samalla tasolla, niin ei tuolla takuulla ole enää mitään käytännön virkaa.

Kommentointi on suljettu!