Windows Phone 7:n tulevista uudistuksista vihiä

Microsoft on jo paljastanut muutamia keskeisiä uudistuksia, joita sen Mango-nimellä tunnettava päivitys tuo Windows Phone 7 -alustalle. Keskeisimpiin parannuksiin kuuluvat uusi Internet Explorer 9 -selain ja moniajo, joka mahdollistaa muun muassa Skypen ja Layarin kaltaisten suosikkisovellusten kääntämisen WP7:lle. Luvassa on kuitenkin paljon muutakin, kuten Microsoftin Vesa-Matti Paananen vihjaisi huhtikuussa MobiiliBlogin kommenteissa.

Nyt Mangon mahdollisesti tarjoamista muista uudistuksista on saatu ensimmäisiä vihjeitä. Tietojen mukaan tulossa olisi Bing Audio– ja Bing Vision -palvelut. Bing Audion kerrotaan olevan musiikintunnistuspalvelu, joka osaa kertoa käyttäjälle soivan kappaleen nimen ja tarjota sitä ostettavaksi Marketplacesta. Bing Vision puolestaan mahdollistaisi viivakoodien, Microsoft tagien ja tekstin skannaamisen.

Huhujen mukaan tulossa olisi myös ääniohjaava navigointi, jonka toteutuksessa Nokialla saattaisi olla osansa. Suomalaisvalmistajahan on kertonut tuovansa Ovi-palveluita Windows Phone 7:lle. Aika näyttää ehtivätkö ne mukaan kuluvan vuoden aikana saapuvaan Mango-pakettiin.

Lähteet: WMPoweruser.com & Engadget

4 kommenttia

  1. tuo bing-hakujuttu. Ei innosta. Voin tietysti olla väärässä sen hyvyydestä.

  2. Ei se ole moniajo, joka mahdollistaa skypen ja layarin. Skype tarvitsi socket-yhteydet ja layar suoran pääsyn kameradataan.

  3. Muuten kivoja, mutta ärsyttävää, jos myös HTC:t ym. saavat Nokian navigointipalvelut käyttöönsä.

Kommentointi on suljettu!