TeliaSoneran operaattoriperhe yhden brändi-identiteetin alle

Sonera ja 17 muuta ympäri maailmaa toimivaa TeliaSoneran perheeseen kuuluvaa operaattoria ovat saaneet ylleen uuden brändi-identiteetin. TeliaSoneran mukaan uudistus on osoitus yhtiön tavoitteesta tarjota maailmanluokan palveluita.

TeliaSoneran 18 pääbrändiä yhdistyvät yhteisen brändi-identiteetin alle. Sen myötä operaattorit ottavat käyttöön yhteisen logon ja värimaailman, jonka pääväriksi on valittu violetti. TeliaSoneran mukaan se on ainoa kansainvälinen operaattori, jonka värimaailma pohjautuu violettiin. Sen avulla pyritään erottautumaan kilpailijoista.

Uusi brändi on ollut jo käytössä vuodesta 2009 lähtien TeliaSoneran Euraasian toiminnoissa. Nyt se on laajennettu kattamaan myös Pohjoismaat ja Baltian maat. Brändiuudistus näkyy yli 300 vähittäismyymälässä, 1000 kyltissä ja noin 500 digitaalisessa rajapinnassa.

Tämä on seuraava askel matkallamme. Asiakkaamme saavat tuntuvia etuja asiakkuudestaan kansainvälisessä televiestintäkonsernissa, joka tarjoaa edelläkävijäpalveluita, huipputeknologiaa ja useille markkinoille yhteisiä palveluja ja joka kuitenkin ymmärtää paikalliset asiakastarpeet ja olosuhteet muita paremmin”, sanoi TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg.

Brändiuudistuksen yhteydessä TeliaSonera laskee tiedonsiirron verkkovierailuhintoja Pohjoismaissa ja Baltiassa merkittävästi. Sillä halutaan kannustaa mobiilinetin käyttöön myös ulkomailla.

Alennamme tänään dataverkkovierailun hintaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla 90 prosentilla. Tämä osoittaa selvästi, mitä tarkoitamme TeliaSonera-perheen asiakkaiden tuntuvilla eduilla. Pystymme tähän merkittävään hinnanalennukseen hyödyntämällä täysin läsnäolomme Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla”, kommentoi Nyberg.

4 kommenttia

  1. Joku graafinen suunnittelija nauraa taas partaansa, kun on saanut tuollaisen logosotkun läpi, ja vielä noin rumalla värillä.

  2. Eiköhän se olisi ollut hinnasto joka soneralla pahiten olisi ollut muutoksen tarpeessa. Logossa sinänsä ei ollut vikaa, hinnat vain tuplasti sen mitä kilpailijoilla.

  3. Mun mielestä ihan jees juttu. Nyt esim. pohjoismaissa ja baltianmaissa ei tule kalliita ulkomaanpuheluita, vaan normaalihinnoilla mennään ainakin tämä kesä. Eikä täten puhelun vastaanottomaksujakaan tule itselle enää reissun päältä… Kansainvälisyydestä on hyötyä. Ja hinnat kotimaassa ovat ihan samalla tasolla keskimäärin kuin kilpailijoilla, kun katsoo tarjouspaketteja… Minuuttiveloitteisia nyt ei kannata pitää, jos vähänkään puhelinta käyttää. Jos ei soittele kuin muutamalla eurolla, niin sentillä ei ole mitään väliä kellekään 😀

  4. Ihan vertailun vuoksi: soneralla 3000 min puhetta maksaa 99,90 e/kk, elisalla lähin vastaava eli 2000 min 61 e/kk, saunalahdella 3000 min ja 3000 txt yhteensä 39 e/kk ja dna:lla 12000 min puhetta kuukaudessa 39,90 euroa. Eli kyllä vanhoilla operaattoreilla eli soneralla ja elisalla olisi aika tarkastaa hinnastojaan. Nykyään ratsastavat lähinnä kotimaisuuden maineella joka on täysin tuulesta temmattu.

Kommentointi on suljettu!