Music Beta by Google vie musiikin pilveen

Google on lanseerannut uuden musiikkipalvelun, joka tulee helpottamaan musiikkikirjaston synkronointia eri laitteiden kuten tietokoneen, matkapuhelimen ja tabletin välillä. Kyseessä on testivaiheessa oleva palvelu, joka tunnetaan aluksi nimellä Music Beta by Google. Sen kokeiluvaihe on käynnissä USA:ssa ja innokkaimmat voivat pyrkiä siihen mukaan täyttämällä hakukaavakkeen.

Music Beta by Google sisältää tietokoneelle asennettavan sovelluksen, jolla musiikkitiedostojen siirtäminen Googlen palvelimille hoidetaan. Se osaa siirtää tiedostot paitsi kansioista niin myös muun muassa Applen iTunes-sovelluksesta. Lisäksi käyttäjältä vaaditaan Android-laitteeseen asennettava musiikkisoitin, jonka toimintaa voi kokeilla myös ilman Music Beta by Google -palvelua. Se tarjoaa vakiosoitinta visuaalisemman käyttöliittymän.

Palvelun myötä oman mielimusiikin kuuntelu onnistuu missä ja milloin vain. Tietokoneella siihen päästään käsiksi selaimen kautta ja Android-laitteilla aiemmin mainitulla sovelluksella. Älykäs mobiilisovellus osaa automaattisesti ladata viimeksi kuunnellut kappaleet laitteen muistiin, joten niihin päästään käsiksi myös ilman verkkoyhteyttä. Käyttäjä voi myös itse valita mitkä kappaleet sijoitetaan laitteen sisäiseen muistiin.

Katso Googlen virallinen esittelyvideo uudesta palvelusta juttumme lopusta.

5 kommenttia

 1. Ei tuo musiikkisoittimen linkki ainakaan tässä omassa SGS II:ssa toimi lainkaan.

 2. Ei toimi myöskään Nexus S:ssä.
  Tulee seuraavanlainen ilmoitus: ”[Ei löytynyt] Hakemaasi kohdetta ei löydy.”

  Huomasin juuri että toimii, kun linkin avaa uuteen ikkunaan.

 3. Mikäs järki on tallentaa pilveen 100000 kertaa ihanaa leijonat biisi? Eikös se nyt ole fiksumpaa talentaa kerran tai kaksi ja jakaa sitä streamina ym tavoilla?

  ”yksi google haku kuluttaa kahden kahvi kupin verran energiaa” ja yhden biisin uppaaminen ja säilyttäminen ja jakaminen muille laitteille kuluttaa energiaa varmaan kolmen soppakärryn edestä joka päivä… Ehkä näillä palvelin keskuksilla lämmitetään californiaa tai jotain muuta fiksua.

  1. Jos se noin toimii niin on kyllä hölmö systeemi..

Kommentointi on suljettu!