Googlelta parannuksia Android Marketiin

Android Marketin kasvuvauhti on ollut hurjaa. Nykyiseltään kaupasta löytyy jo yli 200 000 nimikettä ja käyttäjät ovat asentaneet laitteisiinsa yhteensä 4,5 miljardia sovellusta. Tällaisesta määrästä laadukkaimpien sovellusten löytäminen voi toisinaan olla vaikeaa, joten Google pyrkiikin helpottamaan operaatiota kaupan uusilla ominaisuuksilla, joita on lisätty Android Marketin verkkoselainversioon.

Uudistetut top-listat ovat nyt maakohtaisia ja helpottavat kuumimpien ohjelmien sekä pelien löytämistä. Google on lisännyt mukaan myös Editors’ Choice -kategorian, jonne yhtiö listaa omasta mielestään parhaimmat sovellukset. Samalla suosituimpien nimikkeiden kehittäjille annetaan tunnustusta nimen perään lisättävällä ikonilla, joka kertoo käyttäjille, että kyseessä on suosittu sovelluskehittäjä.

Odotettuna parannuksena mukaan on vihdoin saatu Trending-osio. Se nostaa esille nimikkeitä, jotka ovat keränneet paljon huomiota lyhyessä ajassa.

Kehittäjille on myös tarjolla hyviä uutisia. Google tulee lisäämään kauppaansa tuen suuremmille sovelluksille aina neljään gigatavuun asti kesäkuussa. Jatkossa kehittävät voivat lisäksi hallita laitekantaa esimerkiksi poistamalla listalta laitteita, joiden kanssa kyseinen sovellus ei ole yhteensopiva. Lisäksi maksullisten sovellusten saatavuus laajenee seuraavien viikkojen aikana 99 uudella maalla.

2 kommenttia

  1. Missä viipyy tietoturvaa parantava ominaisuus, jolla voi estää sovellusten asentamisen Android Marketin nettisivujen kautta etänä puhelimeen?

Kommentointi on suljettu!