Microsoft: Skypen tukemista muille alustoille jatketaan

Monet ottivat tiedon Skypen siirtymisestä Microsoftin hellään huomaan ristiriitaisin tuntein. Yritysoston pelättiin vaikuttavan Skypen saatavuuteen kilpailevilla käyttöjärjestelmillä ja mobiilialustoilla. Pelko oli kuitenkin turhaa, sillä Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer vakuuttaa Microsoftin jatkavan investoimista Skypeen myös muiden alustojen osalta.

Päätöstä voidaan pitää järkevänä. Palvelun rajoittaminen Microsoftin omiin laitteisiin ja ohjelmistoihin söisi todennäköisesti sen kiinnostavuutta pidemmällä aikavälillä. Skypen vahvuus kun on, että se on saatavilla useille eri laitteistoille. Jatkossa luku vain kasvaa, sillä Microsoft tulee integroimaan palvelun omiin ratkaisuihinsa.

Kaupan myötä Microsoft voi luoda pesäeroa kilpailijoihin paremmalla ja tiiviimmällä integroinnilla omiin ohjelmistoihinsa. Mielenkiintoista onkin seurata millainen versio Skypestä aikanaan nähdään Windows Phone -alustalla ja kuinka palvelu sulautuu Xbox– ja Kinect-laitteisiin.

Lähde: e’s PhoneBlog

2 kommenttia

  1. Saapa taas nähdä kuinka rampautetut versiot muille alustoille tulee 🙁 Onneksi Skypelle löytyy vaihtoehtoja.

  2. Microsoft pyrkii saamaan Skypestä de facto standardin voipille ja videopuheluille. Ei ole mitään järkeä toimittaa muille alustoille rampautettuja versioita.

Kommentointi on suljettu!