MeeGo 1.2 ulkona, seuraava versio julki lokakuussa

MeeGo-kehitysyhteisö on vihdoin julkaissut MeeGo 1.2 -version. Julkaisu luo hyvän pohjan rakentaa MeeGo-laitteita useisiin eri kategorioihin, kerrotaan virallisessa MeeGo-blogissa. Julkaisu tukee Intel Atom– ja ARMv7-arkkitehtuureja.

Uudessa alustaversiossa on keskitytty erityisesti parantamaan MeeGon soveltuvuutta matkapuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin. Näin ollen mukaan on saatu tuki QML Application Frameworkille ja laajennetuille Qt-Mobility API-rajapinnoille. Yhteysominaisuuksia on myös laajennettu merkittävästi. MeeGo 1.2 tarjoaakin tuen muun muassa HSPA+:lle, SIM Application Toolkitille, monipuolisimmille Bluetooth-ominaisuuksille sekä mahdollistaa datayhteyden jakamisen esimerkiksi USB- ja WiFi-yhteyksien kautta.

Mukana paketissa ovat myös Netbook UX 1.2 ja In-Vehicle Infotainment (IVI) UX 1.2, joiden avulla MeeGo voidaan sulauttaa minikannettaviin ja autojen viihdejärjestelmiin. Lisäksi tarjolla on kehitysvaiheessa oleva tablet-ympäristö.

Alustan seuraava versio eli MeeGo 1.3 on tarkoitus julkaista lokakuussa. Sen voidaan odottaa tuovan mukanaan muun muassa tuen NFC:lle ja Bluetooth Low Energy -teknologialle.

Lähde: MeeGo

2 kommenttia

  1. Nähtäväksi jää koskahan Meego saa vähän fiksumman teemoituksen. Tuo nykyinen kun vie uskottavuutta kaikkien käyttäjäryhmien silmissä.

  2. Onko tästä uudesta versiosta missään ruutukaappauksia? MeeGon sivuilta sellaisia ei tuntunut löytyvän.

Kommentointi on suljettu!