Intel: uusia Android- ja MeeGo-tabletteja julki toukokuun lopussa

Sirujätti Intel on jäänyt kilpailijoiden varjoon mobiilimarkkinoilla, mutta tulevaisuudessa sen rooli saattaa olla nousemaan päin. Yhtiön takataskussa on edelleen MeeGo, joka on viime kuukausina saanut Nokian vetäytymisen myötä taakseen muita suuria tekijöitä. Se tulee näyttelemään tärkeää roolia Intelin yrityksessä rynnistää mobiilimarkkinoille.

Intelin toimitusjohtajan Paul Otellinin mukaan merkittäviä julkistuksia tullaan näkemään toukokuun viimeisenä päivänä käynnistyvässä Computex-tapahtumassa. Otellinin paljastaa, että messuilla tullaan näkemään yli kymmenen uutta tablettia, jotka perustuvat Android– ja MeeGo-alustoihin. Kiinnostusta lausunnossa herättää eritoten MeeGo, jonka saapumista markkinoille on odotettu jo pitkään.

Sirujätti on jäänyt mobiilimarkkinoilla pahasti ARM-pohjaisten piirisarjojen varjoon. Yhtiöt kuten Qualcomm ja NVIDIA hallitsevat markkinoita pitkälti omilla ARM-pohjaisilla piirisarjoillaan. Intel on kuitenkin kertonut panostavansa lujasti energiatehokkuuteen, joka on erityisen tärkeä tekijä matkapuhelimissa ja tableteissa. Nähtäväksi jää onnistuuko Intel murtamaan ARM-sirujen valta-aseman mobiililaitteissa.

Lähde: PhoneArena

6 kommenttia

 1. Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä sieltä on tulossa ja varsinkin millasilla ominaisuuksilla nuo MeeGo-tabletit on varustettu + hintaluokka tietysti 😀 Tosin saatavuus Suomesta vähän epäilyttää :/

 2. Toivottavasti Intelin ilmoitus pitää todella paikkansa. MeeGo-pohjaisia tuotteita on lupailtu vuoden päivät, mutta toistaiseksi on ollut varsin hiljaista.

 3. niimpä – Nokialtakin odotetaan TAAS näiltä Meego-päiviltä julkistusta tai julkaisua tai tms. Kuvatkin on ollu esillä ties monettako kertaa. Mutt niin on odotettu jo pitkään siltäkin… Nythän joku Nokian ’viherpeippo’-pomo lupailikin ’lähiviikkoina’ mullistavan laitteen julkisaattamista. No päiväthän jatkuvat Kaliforniassakin vielä toistaiseksi – 21-23.5 vai miten se conferenssi ajoittuikaan.

  1. 23-25.5.
   Intelhän on tuossa Nokialle lupaillut prosessoreiden tulevan ajallaan mutta sitten tapahtui viivästys, joka lykkäsi prossujen tuloa.

   Konferenssissä on silti mainos, jossa näkyy Intel ja Nokia.

 4. Itse alan olla totaalisesti kyllästynyt MeeGo-uutisiin ilman yhtään uskottavaa puhelinta tai tablettia. Harkitsin ihan tosissani jonkin aikaa sitten ohjelmointia MeeGolle, koska minulla on pitkä kokemus Qt-työkaluista, mutta nämä jatkuvat myöhästymiset ovat saaneet minut luopumaan suunnitelmista. MeeGo ei vaikuta olevan menossa yhtään mihinkään. Todennäköisesti koko käyttöjärjestelmä kuolee lähiaikoina kaikessa hiljaisuudessa, jos viimeistään ennen kesälomia ei tapahdu jotain.

Kommentointi on suljettu!