Japanilaispuhelin tarjoaa mielenkiintoisen käyttöliittymän Androidin päälle

Android-alustan päälle rakennetut käyttöliittymät herättävät käyttäjissä ristiriitaisia tunteita. Osa pitää sellaista hyvänä ja toiset ottavat puhelimensa mieluummin ilman valmistajan muokkauksia. Niin tai näin, mitään kovin innovatiivisia ratkaisuja Androidin päällä emme suurimmilta valmistajilta ole nähneet. Japanissa tilanne on tälläkin saralla kuitenkin hyvin erilainen.

Nousevan auringon maassa on piakkoin saapumassa markkinoille KDDI iida INFOBAR A01 -puhelin, joka perustuu Android 2.3 -järjestelmään. Se tukee sekä GSM- että CDMA-yhteyksiä, mutta luurin ei odoteta saapuvan ainakaan virallisia kanavia pitkin Japanin ulkopuolelle.

Japanilaispuhelimessa suurinta mielenkiintoa herättää Androidin päälle kasattu käyttöliittymä, joka pyrkii tarjoamaan massasta poikkeavan käyttökokemuksen. Sen voisi kuvailla olevan kaukaista sukua Windows Phone 7:lle, sillä kotinäkymä rullaa pystytasossa ja pohjautuu erilaisiin laatikoihin. Käyttöliittymän muokattavuus on kuitenkin täysin toisella tasolla kuten lopussa nähtävä video osoittaa.

Uutuuden merkittävimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat 960 x 540 pikselin tarkkuuteen yltävä 3,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdeksan megapikselin kamera ja Bluetooth 3.0. Kooltaan luuri on 118 x 63 x 11,8 millimetriä ja se painaa 113 grammaa.

Lähde: GSMArena

3 kommenttia

  1. ei hassumpi – vois sanoa jopa kiinnostava käli 🙂

Kommentointi on suljettu!