Gartner: 1,6 miljoonaa Windows Phone 7 -puhelinta kaupaksi Q1:n aikana

Vuoden 2010 lopulla markkinoille rantautuneen Windows Phone 7 -alustan tarkat myyntiluvut ovat pysyneet Microsoftin toimesta visusti piilossa. Yhtiö on heittänyt ilmaan ajoittain lukuja jälleenmyyjille toimitetuista puhelimista, mutta myyntiluvuista ei ole suostuttu hiiskumaan.

Nyt ensimmäiset luotettavat tahot ovat julkaisseet arvioitaan Windows Phone 7:n menestyksestä vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Microsoftin mobiilialustaan pohjautuvia laitteita myytiin tammi-maaliskuussa kaikkiaan 3,6 miljoonaa kappaletta, joista Windows Phone 7 -pohjaisia oli 1,6 miljoonaa puhelinta.

Gartnerin mukaan luvut osoittavat, että uusi alusta ei ole onnistunut nostattamaan tarpeeksi kiinnostusta kuluttajissa. Tutkimusyhtiö uskoo kuitenkin Nokian luovan positiivista nostetta Windows Phone 7:ään pidemmällä tähtäimellä.

Selvä ykkönen älypuhelinalustojen osalta tammi-maaliskuussa oli Android. Siihen pohjautuvia laitteita myytiin Q1:n aikana 36,2 miljoonaa kappaletta. Sen perässä tulevat Symbian ja iOS, joiden vastaavat luvut ovat 27,5 ja 16,8 miljoonaa myytyä laitetta.

Lähde: Gartner

12 kommenttia

 1. Tähän ei voi oikein muuta todeta kuin lähes täydellinen floppi tuo Windows Phone ja hyvä niin 😀 Aika harva tosiaan toivoisi kettumaiselle Microsoftille minkäänlaista menestystä.

 2. Just niinkuin oon useasti jo kertonut wp7 flopanneen pahanpäiväisesti.
  Sen näkee taas näistäkin luvuista, joista tosin puuttuu vielä jokunen OS …esim RIM:n ja SonyEricsonin käyttämät, eikä tossa just kiinalaistenkaan OS:seja näkynyt… Ja silti wp7:n osuus on vaivaiset kaksi (2) prosenttia noistakaan…

  Muistelen vaan suht hiljan joidenkin yrittäneen jotain muuta väittää 😉

  Floppi mikä floppi! …eikä sen wp:n imagoa Amerikoissa täysin pelin menettänyt Nokia muuksi muuta. Nokiahan tavoittelee kaiketi jopa puolta wp:n markkinaosuuksista …siis tavoite on 1% osuus… hah, hah, haa!

 3. Käyttishän on mainio käyttää, mutta aloitusnäyttö ajaa 90% mahdollisista ostajista pois. Ei sillä että se aloitusnäyttö olisi huono, mutta se on RUMA ja antaa lelumaisen vaikutelman.

  1. Mielestäni taas aloitusnäytössä ei ole mitään vikaa ja käyttis tulee varmasti menestymään päivitysten ja Nokian mukaantulon myötä. Ei epäilystäkään.

 4. Microsoft alas! En todellakaan haluaisi myös mobiilipuolelle samanlaista diktaattoria mikä on työasemissa 🙁

  1. Vaikka M$ is olekkaan kovin rakastettu yhtiö, niin kyllä Applelle ja Googlelle pitää saada enemmän kilpailua, mobiilipuolella.

   Kilpailu on aina hyvästä käyttäjän näkövinkkelistä kadottuna. Ja M$:n menestys on Nokialle hyvä, mikä taas on Suomelle hyvä, mikä taas on Eerollekin hyvä. 🙂

 5. Komppaan Manua – ruma aloitusnäyttö wp7:ssa – yäk!
  Jopa Sympparin nykyversiossa nätimpi. Ja Maemossa ylivertainen muihin esillä oleviin nähden.

 6. Windows Phonen ulkoasu on juono. Ihan kuin Paintilla piirretty.

 7. Windows Phonen ulkoasu on huono. Ihan kuin Paintilla piirretty.

 8. Eikö muutama vuosi sitten Androidin osuus ollut alle 3 %, ja nyt se on johtava alusta. Muutokset tapahtuvat nopeasti mobiilialalla. Varsinaiset suuret massat (käyttäjät) eivät ole vielä edes lähteneet liikkeelle. WP saattaa hyvinkin lyödä itsensä läpi seuraavien parin vuoden aikana.

 9. Nokialla on kuitenkin asiakkainaan hurja liuta peruskäyttäjiä, jotka eivät välttämättä vahtaa jokaisen vaihtoehdon teknistä suorituskykyä. Nämä käyttäjät pitävät Symbiania OK alustana ja WP7 tulee räjäyttämään heidän tajuntansa.

Kommentointi on suljettu!