Windows Phone 7.1 löytyy Nokian ensimmäisestä Windows-puhelimesta

Nokian Windows Phone -konsepti.

Nokia paljastaa blogissaan, että yhtiön ensimmäinen Windows Phone 7 -puhelin tulee pyörittämään alustan tulevaa Mango-versiota. Se tunnetaan myös Windows Phone 7.1 -nimellä ja siihen pohjautuvien laitteiden pitäisi saapua markkinoille syksyllä. Paketti saapuu myös nykyisille käyttäjille päivityksen muodossa.

Mango tuo Microsoftin mobiilialustaan yhtiön omien sanojensa mukaan jopa yli 500 uudistusta. Niiden ohessa se laajentaa alustan kielitukea useilla eri kielillä kuten suomella, norjalla ja ruotsilla. Päivityksen uudistuksista lisää on luettavissa täältä.

Suomalaisvalmistajan ilmoitusta voidaan pitää positiivisena merkkinä. Se valaa toivoa siitä, että Nokia saa ensimmäisen Windows Phone -laitteensa markkinoille jo kuluvan vuoden aikana. Kaikki riippuu pitkälti siitä, miten laajasti Nokia haluaa integroida nykyiset palvelunsa Windows Phoneen ennen oman puhelimen julkistusta.

Lähde: Nokia Ääni

8 kommenttia

  1. jos nokialt tuloo tollaasia wp7 luuria niin varma asia että hankin on nimittäin tosi hienoi

  2. Nyt täytyy kyllä ottaa osa aiemmista sanoistani takaisin. Olin sitä mieltä, että Nokian päätös siirtyä WP:een oli täysin väärä, ja että vanhalla strategialla olisi pitänyt jatkaa. Nyt kuitenkin WP näyttää varsin maukkaalta, ja vaikka itse tuskin koskaan ostan WP-puhelinta, niin uskon sen uppoavan ”tavalliseen kansaan” kuin veitsi voihin. QT-tuen jääminen pois WP:sta on ainut asia, mikä harmittaa.

    Elopin selitystä MeeGon keskeneräisyydestä ja WP:en valmiista ekosysteemistä en tosin ymmärrä. Nokiahan tuo ihan lähiaikoina MeeGo-puhelimen myyntiin, kun WP:tä saa odottaa tämän vuoden loppuun, ellei ensi vuoden puolelle. No, ehkä MeeGosta tulee vain Nokian superpuhelinten käyttis, ja WP jätetään ”peruspuhelimiin” 😀

  3. Kyllä se vaan täälläki taitaa olla Nokia ja WP7 seuraava laitos. Android tai meego jää kyllä rinnakkais kapulaks ropellituskia helpottaan 🙂

  4. Ei ollenkaan hullumpi käyttöliittymä. Jotenkin tuli mieleen Meegon tablettiversio.

  5. Android tai MeeGo puhelin se olla pitää,jos on kyse TOIMIVASTA ja TIETOTURVALLISESTA älypuhelimesta!. 😉

    1. Toi eka tais olla sarkastinen, tokasta en tiedä

  6. onkohan tuo kuinka suuri kun itse en ainakaan pidä kovin isoista luuriista kuten hrc desire hd

Kommentointi on suljettu!