QML yhdistyy 3D:hen – Qt Quick 3D

Qt:n saralta kuuluu jälleen uutta. Hiljattain julkaistu Qt SDK 1.1 -paketti on saanut seurakseen Qt Quick 3D:n, joka nimeään mukaille keskittyy 3D-pohjaisten sovellusten kehitykseen.

Sen kehitys lähti käyntiin aikanaan tutkimusprojektina nimellä Qt3D. Sen perimmäisenä tarkoituksena oli yhdistää Qt:n käytännöllisyys ja portattavuus OpenGL-koodiin. Sen jälkeen on kuitenkin kehitetty Qt Quick, joka muutti projektin luonnetta uuteen suuntaan.

Uuden Qt Quick 3D:n pohjalla lepää edelleen Qt3D, mutta C++:n sijaan kehitys tapahtuu helposti opittavalla QML-kielellä. Paketin ominaisuuksista voi lukea tarkemmin virallisesta Qt-blogista. Jutun lopussa on nähtävillä lyhyt demonstraatio Qt Quick 3D:n toimivuudesta Nokia N900 -puhelimessa.

3 kommenttia

  1. Jees saanemme siis myös 3D kiihdytettyjä pelejä Qt-puhelimiimme 😀

Kommentointi on suljettu!