Nokia lisäsi Ovi Kauppaan päivitysominaisuuden

Symbian^3-puhelinten Ovi Kauppa päivittyy uusilla ominaisuuksilla. Nokia ilmoittaa rullaavansa puhelimiin kuluvan viikon aikana Ovi Kauppa 2.8 -päivityksen, joka tuo suomalaisvalmistajan ohjelmistokauppaan kauan odotetun päivitysominaisuuden.

Uuden ominaisuuden myötä ladattujen sovellusten päivittyminen helpottuu huomattavasti. Samalla se nopeuttaa saapuneiden päivitysten havaitsemista, sillä jatkossa kauppa ilmoittaa oikeaan yläkulmaan ilmestyvällä lipukkeella tarjolla olevista sovelluspäivityksistä.

Päivitysvalikon kautta käyttäjä voi päivittää sovelluksiaan yksi kerrallaan tai ladata kaikkien sovelluksien tuoreimmat versiot kertarysäyksellä yhdellä ruudun kosketuksella.

Ovi Kauppa 2.8 parantaa lisäksi Top-listojen algoritmeja. Jatkossa ladatuimmat ilmaissovellukset ja parhaiden myydyt nimikkeet näytetään käyttäjälle laitteen ja maan mukaan. Jos esimerkiksi tietty peli on äärimmäisen suosittu E72-puhelimella, ei se vaikuta N8:n listoihin ellei peli sitten satu olemaan yhtä suosittu myös kyseisen laitteen omistajien keskuudessa.

Uusi päivitysominaisuus saapuu aikanaan myös muille laitteille.

Lähde: Ovi Store Publish

10 kommenttia

 1. Tämä ominaisuus on ollut jo pitkään (ellei jopa alusta asti) muilla alustoilla kuten App Storessa ja Android Markeitissa. Nyt vasta perässähiihtäjä-Nokia tekee saman 😮

  1. Ihan sama on esimerkiksi iphonessa johon ei vieläkään löydy kunnon moniajoa.

   1. ”Ihan sama on esimerkiksi iphonessa johon ei vieläkään löydy kunnon moniajoa.”

    ”kunnon moniajoa” jaksaa edelleen huvittaa 🙂

    ja siitä iso kiitos Applen suuntaan, että tekivät jotain omaa eivätkä menneet sieltä mistä aita on matalin, eli eivät jättäneet moniajosta huolehtimista käyttäjälle vaan hoitavat sen nätisti huomaamattasi ja saat itse keskittyä luurin käyttämiseen. On se vaan niin upea käyttää tuota iPhonen moniajoa, kun ei tarvi huolehtia koko moniajosta, se vaan toimii. Ei tarvi olla sammuttelemassa avoimia ohjelmia, kun luuri hidastelee tai muisti loppuu, akku kuluu yms.

    Mitä lukija on muuten mieltä WP7:stä? siihenkään kun ei ymmärtääkseni tule ”kunnon moniajoa” Vaan moniajo on nimenomaan Appletyyliin tehty fiksusti niin, että käyttäjät ei joudu sitä miettimään ja murehtimaan.

    ”Like iOS, Mango will make use of frozen app states to conserve memory and prevent a background app from running away with all the CPU cycles

    We’ll have to wait until we see the multitasking APIs to know for sure how Microsoft is handling the combination of switching and freezing. We’re expecting an Apple-like system where certain key APIs allow apps to stay minimally active, while otherwise their state is frozen into the phone’s flash storage.”

    Kuulostaa todella tutulta ja mielestäni toi on siis todella hyvä ratkaisu, toivottavasti wp7:ssä on tosiaan toteutettu samalla tapaa, niin muutkin kuin Applekäyttäjät näkevät millainen se moniajo oikeasti on käytössä eivätkä hauku sitä siksi, että Apple on sellaisen toteuttanut eikä tehnyt samanlaista kuin muut.

  2. Apple-perässähiihtäjä tuli iPonyn kanssa markkinoille vasta 2007, mutta ei näytä menoa haittaavan. Eiköhän se pääasia kuitenkin ole laittaa epäkohdat kuntoon eikä alkaa ylimielisesti hehkuttamaan, että joku teki jotain ensin. Tuolla periaatteella Nokia olisi aika monessa asiassa kärjessä ja muut ”perässähiihtäjiä”.

  3. Niin mitenkäs oli esim sen iPhonen langattoman päivittämisen ja synkronoinnin kanssa? katsos kun Symbianissa moiset ominaisuudet on ollut erittäin hyvin toimivina jo vuosia, ja vasta nyt perässähiihtäjä-Apple on tuomassa sitä ominaisuutta iPhoneen.

   Tai mites oli sen kaupallisten sovellusten ostamisen laita Android Marketista? Katsos kun Nokian Ovi Storesa on ollut kaikissa tuettuissa maissa kaupallisten sovellusten osto mahdollista ihan alusta asti. Perässähiihtäjä google antoi vasta äskettäin mm. suomalaisille Androidkäyttäjille mahdollisuuden ostaa kaupallisia sovelluksia. Ja lisäksi perässähiihtäjä-Goofle ei tue läheskään yhtä kattav asti esim operaattorilaskustusta kaupassaan.

   Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, joten jospa olisit ihan hiljaa.

 2. Ainahan voidaan etsiä tietyltä alustalta ominaisuus, jota ei muista löydy ja sanoa sen perusteella muita perässähiihtäjiksi. Toisille tärkeä ominaisuus, jota ilman ei voi elää ja toisia ei taas kosketa millään tavalla. Paikkaamalla näitä puutteita voi myös perässähiihtäjä nousta rinnalle ja ohi. 🙂

 3. Tämä nyt tulee vähän boxin ulkopuolelta, mutta miten näihin kommentteihin saataisiin neutraali sävy nykyisiin värittyneisiin mielipiteisiin verrattuna? On kaikenlaista Apple-fanboyta, Android-uskovaista ja Nokialaista….. On se kumma, ettei esimerkiksi mihinkään Nokia-uutiseen tällä sivustolla pystytä rakentamaan kunnollista kommentointi-keskustelua ilman trollaamista tai ristiinnaulitsemista.

  1. Vaadit nyt ihmiskunnalta liikoja, hyvä mies

 4. Nuo on ollut Android Marketissa ja AppStoressa jonkin aikaa ja nyt Nokia vasta laittaa sen. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

 5. Todella mukavaa, että tuollainen ominaisuus tulee Ovi-Kauppaan. Toivonmukaan tulisi nopsaan myös Nokia 5230: lle.

Kommentointi on suljettu!