Sharpin simpukkaluuri perustuu Androidiin, kestää vettä ja tarjoaa 3D-näytön

Android-pohjaisia simpukkapuhelimia saa hakea todenteolla, sillä merkittäviltä valmistajilta sellaisia ei ole markkinoilla nähty. Nousevan auringon maa Japani poikkeaa yleisestä tilanteesta kuitenkin tässäkin suhteessa, sillä Sharp on esitellyt kotimarkkinoilleen simpukkaluurin, joka perustuu Android 2.3 -alustaan. Se saapuu Japaniin kesäkuussa SoftBank-operaattorin kautta.

Rakenne ei ole kiemuraista AQUOS PHONE THE HYBRID 007SH -nimeä kantavan puhelimen ainoa erikoisuus. Puhelimesta löytyy nimittäin 3D-näyttö, joka on kooltaan 3,4 tuumaa ja kykenee 854 x 480 pikselin tarkkuuteen. Näyttö on mahdollista kiepsauttaa näppäimistön päälle, jolloin laite toimii tavallisen kosketusnäyttöpuhelimen tavoin.

Uutuuden muita ominaisuuksia ovat kannessa sijaitseva 0,7 tuuman OLED-näyttö, 16 megapikselin kamera, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, mobiili-TV, mobiililompakko, microSD-muistikorttipaikka, micro-HDMI-liitin sekä tuki CDMA- ja GSM-yhteyksille. Kaiken tämän päälle puhelimen pitäisi vielä olla vedenkestävä.

Kooltaan japanilaisluuri on 113 × 51,8 × 19,3 millimetriä ja se painaa 140 grammaa.

Lähde: MobileCrunch

6 kommenttia

 1. hinta olisi kiva tietää, ei varmaan tule maksamaan kuin yli 1000€ suomessa, ainakin niin itse arvelisin, vielä kun laitteeseen laitettaisiin tehokas prosessori

 2. Tuskipa tätä Suomeen myyntiin tulee, vaikka olisi kiva kyllä nähdä tuo täälläkin.

 3. Uutisesta puuttuu olennainen tieto, että puhelimen akun mikä-lienee on 800mAh, kun taas esim. N8:ssa vastaava luku on 1600. Eli mahtavan pitkä akkukesto on tulossa, jos on vielä 3D-näyttö.

  1. taitaa n8ssa akku kuitenkin olla lähempänä 1200-1300mAh:a:-)
   Muuten kyllä ihan samaa mieltä olen.

   1. Totta, korjaan virheeni: N8:ssa on 1200mAh.

 4. Ja merkittävin asia uutisessa: tullee ainoastaan Jaappanin markkinoille.

Kommentointi on suljettu!