Nokian Jo Harlow: MeeGo-puhelin tulossa pian

San Franciscon MeeGo-konferenssi oli ja meni, mutta Nokian MeeGo-puhelin antaa edelleen odottaa itseään. Yleisesti uskottiin, että yhtiön pitkään lupailemasta MeeGo-luurista olisi vihdoin saatu tarkempia tietoja, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Kaiken kaikkiaan tapahtuman anti vaikuttaisi jääneen varsin laihaksi, sillä uutisia konferenssista on kiirinyt verkkoon erittäin vähän.

MeeGo-julkistusta Nokian suunnalta voidaan kuitenkin odottaa lähitulevaisuudessa, jos on uskominen Jo Harlowin tuoreisiin kommentteihin. Nokian älypuhelinyksikköä johtava Harlow kommentoi hiljattain, että valmistajan ensimmäinen MeeGo-luuri tullaan paljastamaan pian. Harlowin mukaan tulossa on high-end-laite, joka vetoaa erityisesti niin sanottuihin edistyneisiin käyttäjiin.

Huhut MeeGo-puhelimesta ovat velloneet verkossa jo pitkään. Tuoreimpien arveluiden mukaan Nokialta saattaisi olla luvassa kaksi MeeGo-luuria, joista toinen suunnataan kehittäjien käyttöön. Laitteen nimi on niin ikään edelleen arvailujen varassa. Vahvimpia ehdokkaita ovat tässä vaiheessa N9 ja N950.

Lähde: PCMag

18 kommenttia

 1. Paljon mahdollista, että tässä on tuleva kännykkäni. Toivottavasti pian on tällä kertaa myös pian ja käyttöliittymä on jotain erilaista mitä nyt on totuttu…

 2. Eikös tässä ole taas jotkut isomman puoleiset mobiilimaailman messut viikon sisällä? Jospa siellä jotain nähtäisiin…
  Ja tuo MeeGoConfress SF ei ollut Nokian järjestämä tilaisuus tietääkseni?? Niin ihan oletettavaa etteivät siellä esitelleet uutuuksia mallistoon, vaikka monet niin toivoivatkin.

  1. SF congressi oli tosiaan Linux Foundationin tilaisuus enemmän kuin Nokian tai Intelinkään, vaikka molemmat firmat olivat tapahtuman isoimmat sponsorit.

   Nokian puhujaahan ei päästetty sisäänkään, koska yleinen konsensus on, että Nokian MeeGo ei ole MeeGo laisinkaan. Ei ainakana tarpeeksi, että siitä kannattaa puhua varsinaisen MeeGon yhteydessä. Olisihan Nokian show vienyt paljon huomiota kaikelta muulta, joten hyvä että Nokia pidettiin ulkona San Franciscosta.

   Veikkaan että Nokia oli jo aiemmin lupautunut sponssaamaan tapahtuman ja oli vain siitä syystä vielä sponsorina.

 3. Parasta olis olla käyttöliittymän kunnossa ja jotain millä puhelin erottuisi muista valmistajista..

 4. Tämä on Nokialta aina harkitsemisen arvoinen luuri. Toivottavasti menestyy ja jatkoakin seuraa. WP sen sijaan saisi tehdä mahalaskun.

 5. WWDC2011 olis ainakin 6-10.6 mut olisko sielä? Eikö se oo Applen?

  1. WWDC on Applen oma tapahtuma, joten Nokialla ei lienee sinne mitään asiaa. Muutenkaan ei ehkä Nokian kannalta paras aika tai paikka julkistaa mitään, kun Apple julkistaa siellä iOS 5:n (ja OS X Lionin), jotka veisivät varmaan aika tehokkaasti huomion toisaalle.

 6. Niinpä. Ei nyt vaan tullu oikein muuta tapahtumaa mieleen missä nokia vois julkaista meego puhelimen. Tuskin ainakaan E3 messuilla?

 7. tuskin Nokia sitä missään yleisessä tapahtumassa esittelee. Ei ole ollut sillä tapana viime aikoina niin tehdä

 8. Julkaisisi nyt vain sen Symbian Anna-päivityksen mahdollisimman nopeasti.

 9. Nokian kannalta olennaisempaa olisi sanoa suoraan mikä on MeeGon tulevaisuus Nokialla. Minun on vaikea innostua MeeGolla toimivasta kännykästä, kun Nokia on selkeästi ilmoittanut, että kyseessä on pelkkä ”tutkimusluontoinen” projekti. Ainoa tapa ”pelastaa” MeeGo on etsiä uusia valmistajia. Ymmärtääkseni ainakin ZTE on ilmaissut kiinnostuksensa.

  1. Eikös Nokia sitten ole aika suoraan sanonut, mikä MeeGon tulevaisuus on? Minusta Nokia on selkeästi ilmoittanut, että MeeGo ei tule nousemaan lähitulevaisuudessa lähimainkaan merkittävään asemaan mallistossa. Vai ajattelitko esim. käyttikselle tulevia päivityksiä, joita Nokia mahdollisesti toimittaisi? Luulisi, että päivityksiä tulee suht hyvin, jos ovat yhtään Androidista oppineet.

   1. Eikö Nokia ole ennenkin sanonut, että N900 on ”tutkimusluontoinen” ja silti myi kuin siimaa.

 10. N950 on työnimike kännykälle, se tulee varmaan olemaan N9. Luulen vähän, että markkinoille tuodaan kaksi versiota, jossa on näppäimistöllinen ja näppäimitön.

  1. N950 on Nokian sisäiseen käyttöön tarkoitettu näppäimistöllä varustettu Meego-puhelin. N9 on kuluttajamarkkinoille tarkoitettu, ilman näppäimistöä oleva, meego-puhelin.

   Tarkennuksena vielä sanottakoon, että kummassakaan puhelimessa ei tulla näkemään ”oikeaa” meegoa, vaan nokian oma ”meego-yhteensopiva” meego.

  1. Näin juuri, ja kilpailukykyiseen hintaa vielä -> alle 500€

Kommentointi on suljettu!