Acer, Fujitsu ja ZTE liittyivät Windows Phonen tukijoihin

Microsoftin mobiilialusta on saanut taakseen lisää tukijoita. Ohjelmistojätti ilmoittaa Acerin, Fujitsun ja ZTE:n sitoutuneen tuomaan markkinoille Windows Phone -pohjaisia laitteita maailmanlaajuisesti.

Erityisen mielenkiintoisena nimenä yllä olevassa joukkiossa voidaan pitää kiinalaista ZTE:tä, joka on tunnettu markkinoilla edullisista Android-puhelimistaan. Yhtiö on onnistunut kahmimaan asemia Suomessakin edullisella ZTE Blade -puhelimellaan, joka on keikkunut myyntitilastojen kärjessä sekä Soneralla että Elisalla.

Rautapuolesta seuraavan sukupolven Windows Phone -puhelimissa vastaa Qualcomm. Yhtiö kertoo Microsoftin valinneen Qualcommin toimittamaan yksinoikeudella mobiilipiirin seuraavan aallon Windows-luureihin. Puhelimet tulevat pohjautumaan Qualcommin toisen sukupolven Snapdragon-piirisarjaan.

Lähde: Engadget [1 ,2]

7 kommenttia

 1. se käy(nee) _taas_ niinkuin monesti ennenkin: MS lupaa ja sen kerrotaan luvanneen paljon hyvää ja kaunista ja ties mitä, mutta kun todellisuus (julkistus) lähenee, niin aletaankin pikkuhiljaa vetämään lupauksia takaisin.
  Mutt silloin lupaukset ovat tehneet tehtävänsä eli muokanneet ihmisten mielet positiivisiksi ja innokkaan odottaviksi. Eihän niillä muuta tarkoitusta olekaan, kun odotusarvon luominen ja sen Microsoft on hallinnut aikojensa alusta lähtien. …jokun mielestä siis paskan puhumisen…

  Ja niin on käymässä wp-Mangonkin kanssa – lainaus:
  Microsoftin edustajat ilmoittivat eilen, että Mango-päivitys ei sisällä Nokian karttapalvelua. Etukäteen huhutusta opastavasta navigaatiosta Microsoft pysyi hiljaa.
  Petteri Järvinen kehuu vuolaasti, mutt kantsii lukea juttu loppuun asti… Lisää uutisoi: http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/05/28/petteri-jarvinen-mango-on-huimasti-applea-edella/20117573/7

  1. Tarkoittanee varmaan ettei Nokian karttapalveluja ole integroitu käyttöjärjestelmään, mutta on mahdollisesti saatavilla erillisenä applikaationa. Tai ainakin näin voisi kuvitella -> Erottaisi Nokian Wp-puhelimet muista vastaavista markkinoille tullessaan.

   1. Jeps.. Tuntuisi ainakin oudolta jos Nokia myisi koko käyttö-oikeuden opastavaan navigointiin. Microsoft varmasti maksaisi siitä, mutta mikäli näin kävisi niin miksi ostaa juuri Nokian puhelin? Alusta kun uusi, niin moni taitaisi tutustua edullisella ZTE:llä.

 2. Voi vain miettiä, että kuinkahan paljon Microsoft on näitä valmistajia voidellut, kun alkavat valmistamaan WP-puhelimia, jotka eivät oikein mene kaupaksi.

 3. Olisi kiinnostavaa tietää millaisia rahasummia on liikkunut Microsoftilta näiden firmojen suuntaan… Tuskin muuten vaivautuisivat tukemaan marginaalista ja maksullista alustaa.

 4. Ei ole kohta marginaalinen. Noksun ja Mango päivitysten myötä tulee löytymään monen tämänkin foorumin lukijoilta.

 5. Taitaa saada Nokia ensiksi WP puhelimet markkinoille.

Kommentointi on suljettu!