HTC avaa Android-luuriensa bootloaderin

Älypuhelinvalmistaja HTC seuraa Sony Ericssonin jalanjälkiä avaamalla Android-luuriensa bootloaderin eli käynnistyksenlataajan kehitysyhteisön käyttöön. Asiasta ilmoitti yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou valmistajan virallisella Facebook-sivustolla:

Olemme saaneet valtavan määrän asiakaspalautetta siitä, että kuluttajat haluavat päästä käsiksi HTC-puhelinten käynnistyksenlataajiin. Nyt haluan ilmoittaa, että olemme kuunnelleet teitä. Tänään vahvistan, että jatkossa emme tule enää lukitsemaan laitteidemme bootloadereita. Kiitos teidän intohimostanne, tuestanne ja kärsivällisyydestänne.

Ilmoituksen myötä osaavat käyttäjät voivat jatkossa helpommin muokata puhelimiaan mieleisekseen. Käyttäjät voivat muun muassa asentaa puhelimiinsa epävirallisia käyttöjärjestelmäversioita, joita verkko on pullollaan innokkaiden kehittäjien toimesta.

Taiwanilaisvalmistaja ei paljastanut miten se tulee menettelemään jo myytyjen puhelinten kohdalla. Toivottavasti HTC julkaisee virallisen työkalun bootloaderin vapauttamiseen, jotta myös nykyiset käyttäjät pääsevät nauttimaan yhtiön uudesta linjauksesta.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Mitä tuo bootloaderin avaaminen käytännössä tarkoittaa?

    1. Käynnistyslataajan avulla voi ajaa muita käyttöjärjestelmiä puhelimessa.

  2. Loistavaa!!! 😀 Itse en malta odottaa uusia ratkaisuja!

Kommentointi on suljettu!