Nokialta oma ohjelmistokauppa Windows Phonelle

Kotimainen Nokia tulee avaamaan Windows Phone -alustalle oman ohjelmistokaupan, kertoi Microsoftin Brandon Watson hiljattain Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tieto ei tule täytenä yllätyksenä, sillä yhtiöt mainitsivat asiasta huhtikuussa, jolloin Nokia ja Microsoft allekirjoittivat yhteystyösopimuksen.

Kauppa tulee näyttämään puhelimessa hieman erilaiselta mitä kaikilla muilla valmistajilla, jonka lisäksi Nokialla on enemmän valtaa sisällön suhteen”, kertoi Watson.

Perinteisesti valmistajilla on ollut mahdollisuus luoda Microsoftin Marketplace-palveluun oma osio, jonka kautta on kyetty tarjoamaan yksinoikeudella materiaalia omille puhelinmalleille. Nokian osalta kommentit viittaisivat kuitenkin siihen, että suomalaisvalmistaja olisi tuomassa Windows Phonelle täysin itsenäisen kaupan. Se voisi olla mahdollisuus rakentaa Nokian Windows Phone -puhelimille kilpailijoita suurempi eksklusiivisen sisällön palvelu.

Lähde: Bloomberg

7 kommenttia

  1. kovasti mielenkiintoista, kun Microsoft kertoo yhä useammin mitä Nokia tulee tekemään ja Nokia itse pysyy hiljaa taka-vasemmalla eli piilossa… tais pahus ulkoistaa tiedoksensakin MS:lle… vai kestääkö luvan saaminen liian pitkään?

  2. Kaupalle ei ole tarvetta kun Windows-luurit ei mene kaupaksi.

    1. Pidä poika pienempää suuta. Nokia nousee!

  3. Eiköhän nämä erityis vapaudet sisällä mm. operaattorilaskutuksen, joka on vissiin Microsoftin Marketplacessa vielä tuntematon juttu?

    Toivottavasti tämä tehdään asiakkaalle helpoksi! Helpointahan olisi tehdä kaikki kulissien takana, eli pyytää asiakasta ilmoittamaan laitteensa tai kauppa tunnistaisi laitteen automaattisesti ja ohjaisi oikeaan sovelluskauppaan.

  4. Niin ja samalla muuten kay ilmi etta Windows oli ainoa vaihtoehto: ei ollut vaihtoehtoja. Nokia onnistui saamaan Microsoftin maksamaan sille jarjestelman kaytosta koska tietenkaan Mikkisoftalle kertomatta, Google ei suostunut antamaan Nokialla kehitysoikeuksia joka oli mita Noksu halusi jattaen Mikkisoftan ainoaksi kumppaniksi.

Kommentointi on suljettu!