Videolla: Google Wallet käytännön kokeessa

Amerikkalaisen Googlen vastikään esittelemä Google Wallet saattaa olla odotettu ”tappajasovellus”, joka tuo mobiilimaksamisen vihdoin suurille massoille. Se hyödyntää pitkään kohuttua NFC-teknologiaa, joka on hiljalleen yleistymässä älypuhelimissa. Tällä hetkellä sen tosielämän sovellutukset ovat kuitenkin vielä lähes olemattomat.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan käyttäjä tallentaa Google Wallet -sovellukseen luottokorttitietonsa, jonka jälkeen maksuja voi suorittaa puhelinta päätelaitteen edessä vilauttamalla. Käyttäjän tiedot ovat suojattuina salasanan taakse sekä kaikki maksut salakirjoitetaan ja tallennetaan puhelimen sirulle, joka on erillään Android-puhelimen muistista.

Google Wallet on rakennettu yhteensopivaksi MasterCard PayPass -järjestelmän kanssa. Näin ollen se toimii heti julkaisun jälkeen yli 311000 eri paikassa. Google tulee julkaisemaan palvelun pian yleiseen käyttöön.

Engadget pääsi kokeilemaan Google Wallettia pikaisesti virallisen esittelyn yhteydessä. Katso juttumme lopusta, kuinka kokispullon ostaminen hoituu puhelinta juoma-automaatin edessä vilauttamalla.

6 kommenttia

 1. Voi kristus kun ihmiset tulevat vielä tällaisten kanssa kassajonoon sähläämään, kun eivät osaa edes niitä muovikorttejaan käyttää. Kassoilla pitäisi olla kyltti: Rahalla olisit jo maksanut!

  1. Valot päälle valopää. Kristus ja kristus sentään, kun ei se perinteinen raha & kortti mihinkään katoa. Näitä tietysti alkaa käyttämään he jotka Android-puhelimen omaavat ja kyseisen järjestelmän ovat hankkineet. Et kai tosiaan luule että 75v – Irma alkaa tällasella leikkimään. Hyvä toi sun ennakkoluulo uutta asiaa kohtaan, vähän sama kun pankkikortit tuli: ”EI IHMISET NÄITÄ KUMMINKAAN OSAA KÄYTTÄÄ – EI NÄITÄ EI EI EI”

   1. Ota se kortti pois… no laita nyt se sisään uudestaan… eiku toisinpäin… ota vielä pois… laita taas sisään… odota hetki.. no nyt… eiku…

    Tuota näkee joka kerta kassajonossa. Laitteet ei toimi, ihmiset eivät osaa käyttää, rahalla olisit jo ulkona.

   2. Oon myös nähny niitä, jotka avaaaaaavat kukkkkkkkaron, laskeeeeeevat viiiiisiiiikkkkkkymmmmentäsentttttttiiiiiiäääääääää, toiiiiiiiiiiiiseeeeeeeennnnnnnnnn
    kkkkoooooolllllllllllllllllllmaasssssssss
    …..

    Ja niitä jotka laittavat kortin koneeseen, laittavat pin numeron ja lähtevät.

   3. Ja unohtavat lähtiessään sen korttinsa sinne koneeseen?

Kommentointi on suljettu!