Motorolan toimitusjohtaja moittii Androidin avointa ohjelmistokauppaa

Ehkäpä kaikille avoin ohjelmistokauppa ei olekaan kuluttajan kannalta se kaikista parhain vaihtoehto? Tätä mieltä on amerikkalaisen Motorolan toimitusjohtaja Sanjay Jha, jonka mukaan suurin osa Android-puhelinten ongelmista johtuu huonoista sovelluksista, joita käyttäjät ovat ladanneet puhelimiinsa Android Marketista.

Android Marketin erona esimerkiksi Applen App Storeen ja Microsoftin Marketplaceen on sen täysi avoimuus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi ladata sovelluksia palveluun käyttäjien saataville.

Akun kulutuksen ja prosessorin rasituksen osalta näitä sovelluksia ei ole testattu. Alamme hiljalleen ymmärtää millainen vaikutus sillä on”, sanoi amerikkalaisyhtiön johtaja Bank of America Merrill Lynch Global Technology -konferensissa.

Motorola pyrkii selvittämään käyttäjien kohtaamia ongelmia Android-puhelinten päälle rakennetulla Motoblurilla, joka esiteltiin alkujaan integroimaan sosiaaliset palvelut Googlen alustaan aikaisempaa tiukemmin. Nykyiseltään yhtiö kertoo sen keräävän myös datatietoja sovelluskäyttäytymisestä, joita aiotaan jatkossa käyttää varoittamaan kuluttajia esimerkiksi kovasti akkua syövistä sovelluksista.

Johtajan mukaan peräti 70 prosenttia puhelimien palautuksista johtuu sovellusten aiheuttamista ongelmista. Niihin tarttuminen on näin ollen erityisen tärkeää.

Lähde: GSMArena

3 kommenttia

  1. Jep, ei kannata ostaa Android-puhelinta.

    1. Oon aivan samaa mieltä. Vaikka tuolla Ovi-kaupassa olisikin suppeampi valikoima, niin ei sinne haittaohjelmia pääse.

  2. olen viikon kokeillut android laitetta ja taytyy todeta ylimainostetuksi !en ole kokenut mitaan ihmeelista mita ei muissa olisi ! No ei ainakaan tarvii ostaa mitaan laitetta vain sen vuoksi etta on android!

Kommentointi on suljettu!