HTC kannustaa kehittäjiä integroimaan sovelluksensa Sense-ympäristöön

Hyvässä kasvussa oleva matkapuhelinvalmistaja HTC ottaa seuraavan askeleen erottautuakseen edukseen Android-puhelinten suuresta massasta. Yhtiö ilmoittaa lanseeraavansa tulevaisuudessa oman HTC OpenSense SDK -kehitystyökalun, jolla kehittäjien on mahdollista luoda sovelluksia Sense 3.0 -ympäristölle.

Taiwanilaisvalmistajan kehityspaketti tulee sisältämään valmiita API-kirjastoja sekä esimerkkejä sovellusten rakentamisesta 3D-näytöille ja kynää hyödyntäville tableteille. Samalla yhtiö avaa kehitysyhteisön osoitteeseen HTCdev.com, joka tulee tarjoamaan tukea ja ideoita kehittäjille.

HTC:n liikettä voidaan pitää ymmärrettävänä, sillä se on mahdollisuus luoda entistäkin tiiviimpi ja yhtenäisempi käyttökokemus. On kuitenkin vaikea nähdä, että kehittäjät innostuisivat suurella voluumilla rakentamaan sovelluksia Senselle, koska samalla yhteensopivuus muiden Android-luurien kanssa menetetään. Androidin kannalta olisi toivottavaa, että HTC:n ajattelutapa ei leviäisi muiden valmistajien keskuuteen.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Tässä aletaan näkemään se ”fragmentointi” Android alustassa, mistä Steve Jobskin on porissut.

Kommentointi on suljettu!