Videolla: Nokia visioi kovemmista tiedonsiirtonopeuksista

Kotimaisella Nokialla on käynnissä jatkuvasti mielenkiintoisia tutkimusprojekteja, joiden pyrkimyksenä on kehitellä ideoita tulevaisuuden varalle. Ajoittain yhtiö jakaa tiedonjyväsiä projekteistaan julkisesti verkossa, kuten Nokia on nyt tehnyt Nokia Explore and Share -konseptin kanssa.

Nokia Explore and Sharen ideana on mahdollistaa nykyistä huomattavasti kovemmat tiedonsiirtonopeudet matkapuhelinten välillä. Nokian mainostaman uuden teknologian avulla olisi mahdollista saavuttaa 100 Mbit/s nopeus, jonka myötä esimerkiksi täysimittaisten elokuvien siirtäminen puhelimesta toiseen kävisi käden käänteessä.

Konseptiin on yhdistetty myös laajasti tallennustilaa sisältävät tagit, joiden kautta muun muassa kauppaketjut voisivat jakaa tietoa kuluttajille.

10 kommenttia

 1. Keskittyis näiden mielenkiintoisten tutkimusprojektien sijaan itse asiaan

 2. Eikö tässä voisi olla kyse NFC:n kaltaisesta teknologiasta? Millainen on siirtonopeus NFC teknologiassa?

 3. kyllä noksu jaksaa naurattaa!
  tällaisia uutisia on tullut nokialta aina silloin tällöin. tosiasia on kuitenkin se, että nokian alas-ajo on päätetty jo vuosia sitten.
  t. osakkeenomistaja

  1. Kyllä minua jaksaa naurattaa sinunlaiset trollit.

 4. Tämänkin palvelun Nokia tekee ensin ja kohta se sitten löytyy jokaisesta luurista Androidista iPhoneen…

 5. joo noksu julkituo vaikka mita mutta ei mee kun kuukaus niin joku muu jo tuo sen puhelimeen ja nokialaiset miettii ja miettii eika mitaan tapahdu!!!Olis kannattanu noksun tehda Tablettikin aina joku olis ostanu ei se tarvii aina olla paras kunhan on hyva!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ehkä se syy onkin käyttöjärjestelmässä (Symbian),että kehitellään kaikenlaista mutta ei saada sitä toimivana (vaikea koodata) käyttöjärjestelmään!!. 🙁

Kommentointi on suljettu!