Keskeisimmät iOS 5:n ominaisuudet toimivat myös iPhone 3GS:ssä

Kehittäjien alustavat raportit iOS 5:n toimivuudesta vanhemmalla iPhone 3GS -puhelimelle lupailevat hyvää. Useat ehtivät jo pelätä, että tuki olisi pahasti karsittu kuten iOS 4:n ja iPhone 3G:n kohdalla aikanaan. Näin ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan, vaan päivityksen merkittävimmät parannukset näyttäisivät päässeen myös kolmannen sukupolven iPhoneen.

Uuden alustan beta-versiota testanneet käyttäjät raportoivat Twitter-integraation ja parannellun ilmoituspaneelin löytyvän myös iPhone 3GS:stä. Ne ovat peruskäyttäjän kannalta iOS 5:n keskeisimpiä parannuksia. Mukaan kerrotaan päässeen myös Newsstand– ja Reminders-sovellukset sekä Safarin uusi artikkeleiden lukemista helpottava ominaisuus. Kameran uusista kuvanmuokkausominaisuuksista iPhone 3GS -käyttäjät eivät kuitenkaan pääse nauttimaan.

Applen iOS 5 -järjestelmä saapuu päivityksenä iPhone 3GS-, iPhone 4-, iPad– ja iPad 2 -laitteille sekä kolmannen ja neljännen sukupolven iPod Touchille syksyllä.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. On kumma miten jotkut sanoo, että Apple ei tue laitteitaan, tämä 3GS taitaa olla markkinoiden pisimpään tuettu älypuhelin? mitä tulee isompiin ohjelmistopäivityksiin.

  Tänään juuri uutisoitu miten htc desire ei tule saamaan uutta gingerbreadia, eikä ole kuin hiukan yli vuoden vanha luuri?

  iPhone 3gs tasan pari vuotta vanha ja vielä saa uusimman softan.

  Kertoo tosin siitä miten tehokas ja hyvin optimoitu luuri se oli aikoinaan ja on sitä kyllä edelleenkin.

  1. Lisätäänpä tähän, että htc on tänään tehnyt täyskäännöksen ja ilmeisesti nyt sitten tuokin desirelle uuden softan, taisi tulla käyttäjiltä ”hiukan” pahaa palautetta 🙂 Enkä ihmettele.

  2. Nokia 5800:a taidettiin aikanaan tukea jopa pidempään. Mutta android-puhelimet iPhone kyllä hakkaa tällä osa-alueella. Erityisesti juurikin HTC:n.

 2. Tosiaan, jos ihan statseja vertaillaan niin Nokia on tukenut laitteitaan parhaimmillaan yli 2 vuotta, varsinkin E-sarjalaisiaan. Mukavaa etta myos Apple ryhtyi talle linjalle.

  Itse kuitenkin veikkaan Applen muuvin olevan sen peittelya,ettei iPhone Nano tai vast. kaltainen laite ole viela valmis. Kritiikki ei kuitenkaan ollut tamakaam, 3GS on varsin hyvan hintainen, vaikkakin monesti takuuton laite.

  1. Kyllä se on siitä kiini että 3Gs on eka iphon jossa on tarpeeksi tehokas prosessori, jotta sitä olisi järkevää kehittää vielä hieman. Ei olisi 3G:n kehitysloppunu jos se olisi tukenut moniajoa tai edes toiminu kohtuullisesti ios3 versiolla…

Kommentointi on suljettu!