Samsungin Galaxy Tab 10.1 -mainos kampittaa Applea

Elektroniikkajätti Samsung yrittää kiivaasti kampittaa Applen ylivaltaa tablet-markkinoilla. Yhtiön ensimmäinen Android-tabletti Galaxy Tab myi useisiin kilpailijoihinsa nähden hyvin, mutta iPadin lukemista jäätiin joka tapauksessa todella kauas. Hiljalleen valmistajan toinen tablet-sukupolvi on rantautumassa markkinoille. Sen kovinta kärkeä edustaa Galaxy Tab 10.1.

Kovassa kilpailussa kaikki keinot ovat sallittuja ja Samsung pyrkiikin ensimmäisellä mainoksellaan iskemään Apple iPadin heikkouksiin. Vaikka Galaxy Tab 10.1:n Flash-toistoa lukuun ottamatta mainoksessa ei suoranaisesti viitata iPadiin, keskittyy Samsung käsittelemään juuri niitä ominaispiirteitä, joissa korealaislaite on Applen tablettia kehittyneempi. Esillä ovat muun muassa tarkempi näyttö, ohuempi ja kevyempi rakenne sekä laajempi moniajo.

Samsung Galaxy Tab 10.1:n keskeisimpiin merkkipaaluihin lukeutuvat 1280 x 800 pikseliin yltävä 10,1 tuuman kosketusnäyttö, Android 3.0 -käyttöjärjestelmä, gyroskooppi ja kolmen megapikselin kamera.

15 kommenttia

 1. Yritys on hyvä! Saas nähdä kuinka käy:) hyvältä näytti tuo mainos ipad 2:sta katsottuna;)

 2. Minulla on ennestään iPad, mutta tämä tabletti kiinnostaisi, jos sillä voisi soittaa puheluita kuten kännykällä. En ole kuitenkaan löytänyt mistään tarkkaa tietoa onnistuuko moinen. Tietääkö kukaan mitään varmaa tämän asian tiimoilta?

 3. Samsung tuntuu olevan ainoa mobiilimarkkinoilla jolla on aseita Applea vastaan. Tuntuu että pitkän aikaa ollu jo Samsung vs Apple ja muut jakaa mitä jäljelle jää.

  1. Samsung nyt vaan hehkuttaa markkinoinnissaan ja heittää löylyä tähän kilpaan. Yhtä vahvaa, ellei vahvempaa laitetta on HTC tehnyt kokoajan, tosin ainakaan vielä ei tablet-puolelle niinkään satsannut.
   Mutta toisaalta tällainen ei ole HTC strategiaakaan, kun sloganikin on ”Quietly Brilliant”. Ja saihan se viime vuonna Vuoden mobiililaitevalmistaja-palkinnon, vaikkakin iP4 oli vuoden laite: https://www.mobiiliblogi.com/2011/02/21/gsma-htc-vuoden-valmistaja-iphone-4-paras-mobiililaite/

 4. Vielä kun ois HDMI ja muistikortti paikka niin ostaisin heti

 5. 3:n megapikselin kamera? Eikös siinä ole 8 takana ja 2 edessä?

 6. siinä oli 8Mpix kamera mut piti karsia kun halusivat ohentaa tabia ipadin julkaisun jälkeen….

  1. Valitettavaa, olisin itse mielummin ottanut paremman kameran kuin aavistuksen ohuemman tabin.

 7. Flash on vanhentunutta tekniikkaa. Ja mitä tekee jollain superhyvällä kameralla jossain tabletissa. Tab ei ole mikään kameraa.
  Ja montas tabletille tehtyä sovellusta löytyy marketista?

  1. Niin, ihme juttu kuitenkin kun suurin osa sellaisesta materiaalista internettiin on vieläkin vanhentuneella Flashilla koodattua…. Vanhaa tai ei, silti ainoaa, jolla täyden käyttökokemuksen internetistä TÄNÄ PÄIVÄNÄ saa irti.

 8. Niin sovellukset on kyllä tabletin sydän..ilman niitä se ei ole kuin nettipääte. Itse käytän aktiivisesti autovigaattoria, merikarttaohjelmaa, Dj mikseriä, elokuvien editointiohjelmaa, TV:n tallennusohjelmia, Rdp ohjelmia, radioita, aikakausilehtiä ym.. Tätä voisi oikeesti jatkaa pitkään. Mutta kuten sanottu appseja pitää olla!

  1. Niin se 90 000 (vai olikohan niitä sen verran) ohjelmaahan on se iPadin vahvuus, sen Apple sai aikaan olemalla paljon ennen tablet markkinoilla kuin muut. Tämä etu minkä Apple teki ekalla iPadilla tulee kantamaan vielä todella pitkään ja tästä ohjelmien/pelien puutteesta johtuen kilpailijoiden on todella vaikea myydä omia tabejaan vaikka itse tuote olisi kuinka hyvä. En usko, että silloin kilpailijat tajusi miten iso merkitys olisi ollut sillä, että saa samaan aikaan tabin markkinoille kuin iPad tuli.

   En ainakaan maksaisi 600e pelkästä surffilaudasta, jos nyt pitäisi ostaa tablet niin en kyllä harkitisi mitään muutakun iPadia. Sillä iPadissa saa rahoilleen vastinetta todella paljon ja pitkään ja tämä siis Appstoren ansiosta.

 9. Laitetta testaneena ihan kiva kokoinen ja painoinen.
  Pätkii kuitenkin hyvin androidmaisesti työpöydällä, joten ipad mielummin.

 10. Erittäin hauska mainos, ei kuitenkaan vakuuttanut niin paljon, että ostaisin tablet-laitetta. Läppäri riittänee

 11. Hei ton hankin kyllä ihan varmasti. 😀
  Joku iPad 2 on surkeus huipussaan, semmosella lagikapulalla mitään tee. 😛
  Galaxy Tab vaan kouraan ja eikun menoks. :DDD

Kommentointi on suljettu!