Samsungin uusi Android-luuri ei hätkähdä kaatosadetta: Galaxy Xcover

Maailman johtavien matkapuhelinvalmistajien joukkoon lukeutuva Samsung on esitellyt markkinoille erittäin mielenkiintoisen Android-luurin, joka tottelee nimeä Galaxy Xcover. Nimessä yhdistyvät sanat antavat osviittaa laitteen ominaisuuksista, sillä Galaxy osoittaa Android-perheeseen ja Xcover tavallista kestävämpään rakenteeseen.

Uutukainen on Samsungin ensimmäinen pöly- ja vesitiivis kosketusnäyttöpuhelin, jolla on myös IP67-suojaluokitus. Se perustuu Android 2.3 -käyttöjärjestelmään ja korealaisvalmistajan omaan TouchWiz-käyttöliittymään. Koko komeutta pyörittää 800 megahertsin suoritin, jonka yhtiö vakuuttaa riittävän loistavasti jouhevaan moniajoon.

Yhtiö on varustanut Galaxy Xcoverin näytön iskunkestävällä lasilla, joka 4-5 kertaa perinteistä lasia vahvempaa. Puhelin kestää kaatosadetta sekä säilyy ehjänä 30 minuuttia metrin syvyiseen veteen upotettuna. Mukana on lisäksi taskulamppu pimeissä olosuhteissa työskentelyä varten.

Uutuuden muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 150 megatavua muistia, MicroSD-muistikorttipaikka, HSDPA, WiFi, GPS, automaattitarkenteinen kolmen megapikselin kamera, LED-salama, FM-radio. Luurin näyttö on kooltaan 3,65 tuumaa ja se yltää 480 x 320 pikselin tarkkuuteen.

Samsung Xcover nähdään Suomessa marraskuussa 299 euron suositushinnalla.

13 kommenttia

  1. Idea iskuja kestävästä matkapuhelimesta taitaa olla yli vuosikymmenen ikäinen. Ensimmäinen toteuttaja taisi olla Nokia.

   Iskunkestäville puhelimille on olemassa selkeä tilaus mutta miksi niiden pitää olla noin mopoisia? Esimerkiksi ruggeroidut läppärit ovat sen verran arvokkaita, ettei luulisi sen ostovoimaan kaatuvan.

 1. Kieltämättä olisi tilausta. On pitänyt jo monta vuotta pitää mtb-lenkeillä kakkospuhelinta. 5800:n näyttö hyytyi täysin kostealla ilmalla ja muutenkin sellainen mielikuva, että kosketusnäytöt ei ole parhaimmillaan kosteina ja likaisina. Kun täräyttää fillarilla ojaan ja luu törröttää jalasti, niin ei ole kiva taistella tahmean näytön kanssa.

  No toistaiseksi säilytty ehjänä ja 6220 toimii hyvin lenkkiluurina, sillä saa ihan ok kuviakin mm. ketuista.

  Mutta nykyinen ykkösluuri C7 on sekin tippunut jo monta kertaa mm. asfaltille ja märkään ruohikkoon ja vielä se pihisee, ei taida olla edes naarmuja. Eli kyllä iskunkestävää puhelinta tarvitaan ihan normikäytössäkin. Etenkin tolle tulevalle ekaluokkalaiselle voisi olla hyvä hankinta; kosketusnäyttö on oltava ja luuri saa varmasti kyytiä.

 2. Miten niin HUONO kopio? Kaikki nää Androidit on enenmmän tai vähemmän toistensa kopioita.

  Meinaatko kopiolla, että molemmissa 1. kosketusnäyttö 2. Android 3. normaalia kestävämpi ?

  1. Veikkaisin, että a) huonompi resoluutio, b) lasi ei ole ”Gorilla Glass”, vaan joku mistä emme vielä tiedä (voi olla parempikin, mutta ei ole näyttöä siitä), huonompi kamera, rutkasti vähemmän muistia, etc, etc. Tuskin kopiolla tarkoittettin, että laite toimii Androidilla…

   1. Jaa dragontrail näyttäiski olevan n. 6 kertaa vahvempaa, ku tavallinen lasi

 3. Heräsihän mielenkiintoni, millaiset kuuluvuusominaisuudet puhelimessa on?

 4. Samsung on saanut ilmeisesti palautetta aiemmista pika pikaa mykistyvistä luureistaan. Olisiko tämä heikäläisten ensimmäinen, jota voi käyttää ulkona?

 5. tossahan on huonompi reroluutio kun tässä motorolan defyssä?

 6. Hei! Juuri lähti Dna:lle Samsung galaxy mini,koska ei toimi näyttöön tuli vain: ” hätäpuhelut sallittu” ihme härveleitä,mutta kyllä sai kauan takuta ja onneks pääsin erohon koko kosketusnäytöstä:)
  Nyt laitin tilaukseen 100e samsung xcoverin sen perus puhelimen mikä varmasti kuuluu muuallaki kun yrinkeskustassa:)

 7. Täytyy sanoa, että huono maku jäi, kestää kyllä vettä ja sontaa, mutta akku ei kestä kuin 4h max. esim. Ultrapoint koiratutka käytössä. Mielenkiintosia ominaisuuksia tuli kuukauden käytön jälkeen: Virrat katkeili itekseen ja käynnistyi heti uudelleen, soittoyrityksiä jäi ns. jonoon yms. 7vkoa huollossa ja hyvitys tuli vain takaisin… En ottanut enää samanlaista uutta puhelinta. Positiivista oli hyvä kuuluvaisuus.

Kommentointi on suljettu!