Google ostaa Motorolan matkapuhelinyksikön

Androidin noustessa maailman suurimmaksi älypuhelinalustaksi, lataa Google lisää kierroksia järjestelmän tukemiseen. Yhtiö ilmoitti tänään, että se aikoo ostaa amerikkalaisen Motorolan matkapuhelinliiketoiminnan. Kauppahinta on 12,5 miljardia dollaria.

Googlen mukaan yrityskauppa hyödyttää Androidin ekosysteemiä sekä parantaa markkinoiden kilpailua. Ohjelmistojätti tulee pyörittämään Motorolan yksikköä erillisenä liiketoimintana, joten todennäköisesti matkapuhelinvalmistajan brändi tulee edelleen säilymään markkinoilla.

Yksi tärkeä syy kauppaan löytyy patenteista. Viime aikoina Apple on kiivaasti iskenyt Androidin kimppuun patenttikiistoilla. Yrityskaupan myötä Google saa haltuunsa Motorolan vahvan patenttisalkun, josta varmastikin on paljon hyötyä ottaen huomioon yhtiön yli 80 vuotisen historian.

Kaupan vaikutusta muihin Android valmistajiin on vaikea arvioida. Google vakuuttaa Androidin säilyvän edelleen avoimena, mutta jos Motorolan malleissa aletaan nähdä alustan uusimmat versiot ennen muita, saattaa se saada kilpailijat kääntämään katseensa muiden ratkaisujen puoleen. Tämä puolestaan voisi tarkoittaa alustan markkinaosuuden tippumista.

Lähteet: Yahoo! Finance & Google blog

3 kommenttia

  1. Taitaa olla hinta hieman alakanttiin tässä jutussa. Google siis ostaa Motorolan matkapuhelinyksikön 12,5 miljardilla dollarilla kuten Yahoo! lähteessä sanotaan eikä 12,5 miljoonalla dollarilla.

    1. Pikkasen osui alakanttiin. Virhe korjattu! 🙂

Kommentointi on suljettu!