Symbian Anna vihdoin ladattavissa N8:lle, C7:lle, C6-01:lle ja E7:lle

Hartaasti odotettu Symbian Anna -päivitys on vihdoin ladattavissa Nokian N8-, C7-, C6-01– ja E7-puhelimille. Uuteen alustaversioon on tähän mennessä päässyt tutustumaan ainoastaan X7– ja E6-luureissa, jotka saapuivat kesällä myyntiin Symbian Annalla varustettuna.

Joka päivä miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät Nokian Symbian-älypuhelimia, jotka vastaavat kuluttajien tarpeisiin valikoimalla, johon kuuluu useita eri vaihtoehtoja eri hintaluokissa” totesi Ilari Nurmi, Vice President, Nokia. ”Symbian Anna -päivitys parantaa heidän käyttökokemustaan merkittävästi ja viestittää samalla Nokian jatkuvaa sitoutumista Symbian-valikoimaan, jota tullaan seuraavien 12 kuukauden aikana täydentämään jopa 10 uudella Symbian-puhelimella. Lisäksi Symbian-käyttöjärjestelmän ylläpito ja ohjelmistopäivitykset jatkuvat ainakin vuoteen 2016 asti.

Symbian Annan keskeisimpiä parannuksia olemme MobiiliBlogissa käsitelleet jo useita kertoja. Kertauksena mainittakoon, että mukana ovat muun muassa uudistunut verkkoselain, kirjoittamista nopeuttava pystytason QWERTY-näppäimistö ja kotinäkymän sulavat siirrosanimaatiot. Edellä mainittuja toimintoja käymme läpi Nokia X7:ää käsittelevässä videotestissämme.

Oman luurin voi päivittää kätevästi langattomasti tai vaihtoehtoisesti PC:llä Ovi Suite -ohjelmistolla. Laitteen kautta päivitykset voi tarkistaa avaamalla puhelintilan ja näppäilemällä *#0000#.

9 kommenttia

 1. Ugh. Kauanpa Nokialta kesti päivittää kuvakkeet. Belle näyttää kohtuullisen hyvältä mutta sitäkin saa odottaa varmaan seuraavan vuoden. Kyllähän sen vuodetun version saa käyttöön, toimiikin ilmeisesti kohtuu hyvin.

   1. No se ois aika huisia. Ostaisin varmaan vielkin N8 jos Belle tulee ulos. Toki sinisenä.

   2. Symbian Belle saapui mallistoineen, mallistot tulevat siinä yli kuukauden kuluttua. Päivitystä vanhemmille kännyköille Annasta Belleen varmaan joulukuussa. Lisäksi Bellen jälkeen on luvassa lisää päivityksiä.

 2. Ihan hyvä päivitys, parani huomattavasti. Belle saattaa tullakin aiemmin kuin uskoisikaan. Ainakin Belle-puhelimia on ollut vuodoissa eli voisi olettaa että viimeistään Nokia Worldissä lokakuun lopussa ne julkistettaisiin, mahdollisesti jo aiemmin jos haluavat pyhittää sen tapahtuman ensimmäisille WP-laitteille. Se on sitten tietysti eri asia koska Belle tulee ladattavaksi ensimmäisen sukupolven Sym^3 laitteille…

 3. Joku Dnan paskan kätyri täällä mainostamassa!! Hyi helv. Ei ikinä dna:ta enään!!

 4. Kokemuksia: Oikein hyvä oikein hyvä. kaksi päivitettyä midnight-teemaakin mukana uusin kuvakkein. MUTTA: Kalenterissa kummaa vikaa, sen päänäkymässä ei enää ole kuvakkeita näkymän vaihtamiseen eikä varsinkaan missään sitä yhden näpäyksen palautusta lähtöpäivään, kuten entisessä…? Pitää mennä vanhanaikaisesti ”valinnat” -valikkoon, eikä sieltäkään löydy paluuta lähtöpäivän kohdalle…????

 5. mulla on DNA … ollu jo vaikka kuinka pitkään … ei ikinä Soneraa … Saunalahtea kokeilin … oli iha hyvät nettinopeudet, mut vaihteli ja katkoi nii pirusti …

Kommentointi on suljettu!