Belle vie Symbianin muokattavuuden uudelle tasolle

Nokia virallisti tänään Symbian Annan seuraajan, joka kulkee odotetusti nimellä Belle. Se löytyy esiasennettuna uusista Nokia 700-, Nokia 701– ja Nokia 600 -puhelimista sekä on tulevaisuudessa ladattavissa päivityksenä N8-, E7-, C7-, X7-, E6-, 500- ja C6-01-puhelimiin.

Symbian Bellen eräs keskeisimmistä uudistuksista on huomattavasti nykyistä enemmän personointiominaisuuksia tarjoava työpöytä. Se tarjoaa nykyisen kolmen sijaan kuusi muokattavaa näkymää, joita voidaan personoida widgetein. Minisovelluksien koko ei ole enää rajoittunut yhteen formaattiin, vaan niiden muoto ja asettelu on vapaampaa.

Toinen tärkeä parannus on monipuolisempi tilapalkki. Sen ulkoasua on viilattu ja kokoa pienennetty. Lisäksi se sisältää alas vedettävän ilmoituspalkin, joka näyttää muun muassa tärkeimmät asetukset, saapuneet viestit ja vastaamattomat puhelut.

Symbian Belle lisää entisestään NFC:n käyttömahdollisuuksia. Ominaisuus on käyttöjärjestelmään sisäänrakennettuna, joten esimerkiksi kuvia ja yhteystietoja voidaan jakaa koskettamalla laitteella toista laitetta.

Uudessa alustaversiossa on myös paljon muita uudistuksia. Niihin lukeutuvat muun muassa entistäkin selkeämpi moniajonäkymä ja ajotila, joka helpottaa puhelimen käyttöä autossa.

Lähde: Nokia Ääni

2 kommenttia

  1. ”Se löytyy esiasennettuna uusista Nokia 700-, Nokia 701- ja Nokia 600 -puhelimista”

    Iuh eiköhän se vaan ole asennettuna, eikä siihen tartte tehdä mitään jatko toimenpiteitä käyttäjän osalta?

    Näyttää symbian vihdoin siltä miltä sen olisi pitänyt näyttää pari vuotta sitten. noh hienosti on kurottu etumatkaa umpeen ja jos virrankulutus kilpailijoihin nähden on pysynyt samalla tasolla, niin kyllähän tuollaisen vielä voisi hommata varsinkin kun tuki jatkuu ainakin vuoteen 2016. Ostopäätöksen teen vasta sitten, kun näen että toteutuuko Bellen jakelu vanhempiin luureihin luvatussa ajassa eli ennen vuotta 2012.

Kommentointi on suljettu!